Espanjalaiset lihapyörykät tomaattikastikkeessa

Espanjalaiset lihapyörykät tomaattikastikkeessa

55 min
keskitaso
113 kcal / 100g
3
2

Lihapyörykät espanjalaisittain mehevässä tomaattikastikkeessa maistuvat tapaksina tai kastikeruokana esim. pastan tai riisin kanssa.

Ainekset

8 annosta
½ dl
korppujauhoja
1 rkl
1 dl
500 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1
iso sipuli
30 g
serranokinkkua
1
kananmuna
1 dl
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
mustapippuria myllystä

Kastike / keitinliemi

1 rkl
1
iso sipuli
5 dl
tomaattimurskaa
2 ½ dl
vettä
2 rkl
tomaattipyreetä
½ dl
sherryä
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
ripaus
mustapippuria myllystä
1 prk (150 g)

Ohje

  1. Sekoita kulhossa korppujauho kermaviiliin ja anna turvota jonkin aikaa. Silppua sipuli ja kinkku pieniksi ja kuullota ne pannulla.
  2. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Muotoile kostein käsin pieniä pyöryköitä.
  4. Paista pyörukät Oivariini rasvassa pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  5. Kastike

  6. Kuullota sipuli Oivariini rasvassa kattilassa.
  7. Lisää kastikkeen muut ainekset, paitsi mausteet ja creme fraiche ja hauduta noin 15 min.
  8. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla sekä lisää creme fraiche.
  9. Lisää pyörykät ja lämmitä niitä vielä muutama minuutti.
  10. Tarjoa lihapyörykät tomaattikastikkeessa tapaksina. Kastikkeen voi nauttia tuoreen leivän kanssa.
Lisukkeeksi
Tapas tortilla espagnola eli juusto-perunamunakas
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
113 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)