Lämmin gazpacho ja aioli

Lämmin gazpacho ja aioli

45 min
keskitaso
89 kcal / 100g
2
4

Klassinen Gazpacho muuntuu moneksi: lämmin ja mausteinen keitto sopii kylmien päivien ruoaksi. Tuorejuusto-aioli antaa keitolle hienostuneen ilmeen.

Ainekset

6 annosta
1 iso
sipuli
6
valkosipulin kynttä
1 rkl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
4 viipaletta
vaaleaa leipää
2 tl
paprikajauhetta
½ tippa
rouhittua mustapippuria
½ rkl
sokeria
1
punainen paprika
pala
kurkkua tai kesäkurpitsaa

Viola-aioli

2 - 3
valkosipulin kynttä
1
keltuainen
1 dl
oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 rasia (200 g)

Koristeluun

basilikaa

Ohje

  1. Valmista ensin aioli. Hienonna valkosipulin kynnet esim. monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja sekoita. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  2. Valmista keitto. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota ne voissa, älä ruskista. Lisää tomaattimurska, liemi, etikka, murennettu leipä ja mausteet. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 30 min
  3. Lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikatut kasvikset. Kuumenna keitto (kesällä voit tarjota keiton kylmänä).
  4. Tarjoa keiton kanssa aiolia. Koristele keitto basilikalla. Tarjoa alkukeittona.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
89 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)