Siirry sisältöön
Lämmin gazpacho ja aioli

Lämmin gazpacho ja aioli

Klassinen Gazpacho muuntuu moneksi: lämmin ja mausteinen keitto sopii kylmien päivien ruoaksi. Tuorejuusto-aioli antaa keitolle hienostuneen ilmeen.

Lämmin gazpacho ja  aioli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 iso sipuli
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ rkl sokeria
  • 1 punainen paprika
  • 1 pala kurkkua tai kesäkurpitsaa

Viola-aioli

  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • 1 keltuainen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon

Koristeluun

  • 0 kg basilikaa

Ohje

  1. Valmista ensin aioli. Hienonna valkosipulin kynnet esim. monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja sekoita. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  2. Valmista keitto. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota ne voissa, älä ruskista. Lisää tomaattimurska, liemi, etikka, murennettu leipä ja mausteet. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 30 min
  3. Lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikatut kasvikset. Kuumenna keitto (kesällä voit tarjota keiton kylmänä).
  4. Tarjoa keiton kanssa aiolia. Koristele keitto basilikalla. Tarjoa alkukeittona.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search