Leivällä suurustettu tomaattikeitto

Leivällä suurustettu tomaattikeitto

Hieman jo kuivahtanut leipä sopii mainiosti keittojen suurustamiseen. Halutessasi voit myös soseuttaa tomaattikeiton.

30 min
keskitaso
59 kcal / 100g
2

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (150 g)
iso sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 - 2 rkl
1 rkl
paprikajauhetta
¼ tl
jauhettua mustapippuria
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa tai 1 kg tuoreita, kypsiä tomaatteja
7 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
4 viipaletta
paahtoleipää
1 ½ rkl
sokeria
½ tl
suolaa
1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  2. Kuullota ne voissa pehmeäksi. Lisää joukkoon myös paprikajauhe ja mustapippuri.
  3. Lisää tomaattimurska (tai kaltatut ja kuutioidut tomaatit) sekä vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Leikkaa reunat pois leivistä. Murenna leivät keiton joukkoon. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 min.
  5. Lisää sokeri ja suola sekä tuorejuusto. Kuumenna sekoittaen kunnes keitto on tasaista.
  6. Soseuta keitto halutessasi sauvasekoittimella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
59 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›