Tomaattinen minestronekeitto

Tomaattinen minestronekeitto

45 min
keskitaso
41 kcal / 100g
3
4

Aromikas ja runsaasti kasviksia sisältävä keitto on maukasta ja maut sen kun paranevat säilytyksen myötä. Maustetun raejuuston kanssa tarjottavan keiton kannattaakin antaa tekeytyä hetki ennen tarjoamista.

Ainekset

5 annosta
300 g
valkokaalia
1 iso (100 g)
porkkana
2 (150 g)
sipulia
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
1 rkl
tomaattipyreetä
1 ¼ l
vettä
1 tlk (400 g)
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2
liha-juuresliemikuutiota
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria
½ (130 g)
purjoa
1 (200 g)
punainen paprika
2 (100 g)
varsisellerin vartta
200 g
palvikinkkua
1 dl ( 45 g)
pätkäspagettia tai minipastaa
1 dl
tuoretta persiljaa
1 - 2 (à 200 g)

Ohje

  1. Suikaloi kaali ja porkkana. Leikkaa halkaistut sipulit ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna rasva isossa kattilassa. Lisää kaali, porkkana, sipulit ja tomaattipyree. Kuullota sekoitellen 5 min.
  3. Lisää vesi, säilyketomaatit, liemikuutiot, pippuri ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Keitä kasviksia kannen alla 15 min. Hienonna keiton kiehuessa puhdistettu purjo, suikaloi paprika, viipaloi sellerit ja kuutioi palvikinkku.
  5. Lisää pasta, kasvikset ja kinkku. Keitä 5 - 10 min.
  6. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Lusikoi annosten päälle raejuustoa.
  7. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Vinkki

Yhdistä kulhossa 1 prk (200 g) Valio raejuustoa, 2 rkl Valio kreikkalaista jogurttia, n. 2 tl punaista pestoa ja 1 tl sokeria. Lisää annosten päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
41 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)