Siirry sisältöön

Tomaattireseptit

Tomaatti on mainio kasvis, joka sopii niin kylmiin kuin lämpimiin ruokiin. Kasvitieteellisessä mielessä tomaatin syötävä osa on marja, ja moni tomaattilajike onkin hyvin mehukas ja makea. Tomaatti on erinomainen lisuke ja tuo makua pääruokaan.

Tomaattikeitto toimii alkuruokana tai sellaisenaan esimerkiksi lounaalla – kokeile tulista tomaattikeittoa talvi-illan lämmittäjänä tai tomaatti-sipulikeittoa kesäisellä lounaalla. Keiton kaveriksi voi tehdä vaikkapa tomaatti-oliivicrostineja tai juusto-tomaattimuffineja. Juustoinen leipä-tomaattisalaatti on ruokaisa annos vuodenajasta riippumatta. Couscoustäytteisistä kasviksista saat puolestaan nopean lisukkeen lihalle, kalalle tai vaikkapa grillatulle makkaralle. Täytetyt kasvikset maistuvat hyvin myös sellaisenaan.

Pestoinen tomaattikakku on hyvä vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle. Välimeren muffinit ovat taas tarjoilupöydän suosikkeja. Sadonkorjuuaikaan loihdit tomaatin avulla suolaisen syyssadon piiraan, jonka täytettä voit muokata maun ja sesongin kasvisten tai vaikkapa sienisadonkin mukaan. Lämmin tomaatti-mozzarellasalaatti ja tomaatti-mozzarellatorttu sopivat hyvin monenlaiseen pöytään. Tomaatti-valkosipuliperunoista saat maistuvan lisäkkeen nopeasti.

Tutustu erilaisiin tomaattiresepteihin ja valitse omasi!

115 reseptiä

Search