Ruokaisa shakshuka

Ruokaisa shakshuka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Ruokaisa shakshuka

Ruokaisa shakshuka

Shakshuka on Lähi-idän aamiainen, jossa kananmunat kypsennetään pannulla kiehuvassa tomaattikastikkeessa. Nyhtökaura tuo pannuun mehevän proteiiniboostin.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 iso
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
punainen paprika
1 tl
juustokuminaa
½ tl
savupaprikajauhetta
½ tl
cayennepippuria
400 g
chilimaustettua tomaattimurskaa + 1 dl vettä
½ pkt (à 240 g)
4
kananmunaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

tuoretta lehtipersiljaa

Kuullottamiseen

oliiviöljyä

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika. Kuullota kasvikset pannulla öljyssä.
  2. Lisää mausteet ja tomaattipyree, kuullota vielä hetki.
  3. Kaada tomaattimurska pannulle, huuhtele tölkki 1 dl:lla vettä ja lisää se kastikkeen joukkoon. Anna Kiehua hiljalleen 15 min.
  4. Lisää murusteltu Nyhtökaura. Kastikkeen kiehuessa lisää munat yksitellen eri puolille pannua. Voit tehdä kastikkeeseen pienen kolon lusikalla kutakin munaa varten.
  5. Anna hautua, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä. Rouhaise pinnalle pippuria.
  6. Lisää tuoretta lehtipersiljaa pannuun ennen tarjoilua. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
72 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.