Nyhtölammas

Nyhtölammas

Lampaanpaisti on parhaimmillaan ylikypsäksi paistettuna, lähi-idän makuihin maustettuna ja nyhdettynä. Tällä ohjeella valmistat mutkattomasti herkullisen mehevän lampaanpaistin isommallekin porukalle.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ½ kg
lampaanpaistia
2 rkl
ras el hanout -mausteseosta
2 - 4
valkosipulin kynttä
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
½ - 1 tl
kuivattua chiliä

Minttujogurtti

1 rasia (400 g)
1 dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1 tl
hunajaa
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Laita lampaanpaisti paistopussiin. Mittaa pussiin mausteet. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota liha huoneenlämpöön 1 h ennen paistamista.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pasitopussin yhteen kulmaan pieni reikä. Laita liha uunivuokaan paistopussissa. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min.
  4. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista vielä n. 4 h.
  5. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa tai kalvoja, voit poistaa ne tässä vaiheessa. Sekoita nyhdetty liha paistoliemen kanssa.
  6. Valmista minttujogurtti sekoittamalla ainekset keskenään.
  7. Tarjoa esim. pääruoan tai salaatin pääraaka-aineena tai leipien ja hampurilaisten täytteenä.
  8. HUOM!

  9. Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)