
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
16 h 30 min
Yhteensä
17 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
9 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ kg lampaanpaistia
- 2 rkl ras el hanout -mausteseosta
- 2-4 valkosipulin kynttä
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- ½-1 tl kuivattua chiliä
Minttujogurtti
-
1 rasia (400 g)
Valio kreikkalaista jogurttiaSamettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- 1 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Laita lampaanpaisti paistopussiin. Mittaa pussiin mausteet. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön 1 h ennen paistamista.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pasitopussin yhteen kulmaan pieni reikä. Laita liha uunivuokaan paistopussissa. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min.
- Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista vielä n. 4 h.
- Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa tai kalvoja, voit poistaa ne tässä vaiheessa. Sekoita nyhdetty liha paistoliemen kanssa.
- Valmista minttujogurtti sekoittamalla ainekset keskenään.
- Tarjoa esim. pääruoan tai salaatin pääraaka-aineena tai leipien ja hampurilaisten täytteenä.
HUOM!
- Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
192 kcal
Proteiini
18,5 g
Hiilihydraatti
1,2 g
Rasva
12,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä