Yrtti-sinappikuorrutettu karitsankare

Yrtti-sinappikuorrutettu karitsankare

42 min
keskitaso
259 kcal / 100g
1
1

Karitsankare on suussasulavan mureaa ja miedon makuista lihaa, joka maistuu usein myös niille, jotka vierastavat lampaanlihaa. Yrtti-sinappikuorrutus antaa kareelle mukavan rapean pinnan ja hyvän maun. Tarjoa karitsankaretta juhla-aterian pääruokana.

Ainekset

4 annosta
2 (800 g)
lampaankaretta
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 tl
Dijon-sinappia
½ dl
tuoreita yrttejä , esim. lehtipersilja, timjami, rosmariini
¼ dl
korppujauhoja
2 - 3 rkl

Ohje

  1. Poista kareesta ylimääräinen rasva ja kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
  3. Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon korppujauho. Kierittele kareet seoksessa.
  4. Ruskista ne nopeasti kuumalla pannulla voissa.
  5. Kypsennä uunissa 200 asteessa 12 - 16 min, riippuen haluatko lihan olevan medium vai kypsä. Ota uunista ja anna vetäytyä folioon peitettynä muutama min.
  6. Leikkaa kare luiden välistä kyljyksiksi.
  7. Tarjoa Duchesse-perunoiden ja Vanilja-rosmariinikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
21 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)