Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti kruunaa pääsiäispöydän. Rapea juusto-rosmariinikuorrute tuo mukavaa rapsakkuutta pehmoisen lihan vastapainoksi. Tarjoa paistien kanssa mehevää sipulilisäkettä.

Ainekset6 annosta

6 annosta
6 (n. 900 g)
karitsan paahtopaistia
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
Dijon-sinappia
50 g
½ dl
korppujauhoja
3 vartta
tuoretta rosmariinia

Sipuli-voilisäke

50 g
1
sipuli
3 - 4
valkosipulin kynttä
1 dl
ruohosipulia
1 rkl
valkoviinietikkaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. ½ h ennen kypsentämistä.
  2. Mausta lihat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Sivele pintaan ohuelti sinappia.
  3. Raasta juusto. Lisää joukkoon korppujauho ja hienonnettu rosmariini. Pyörittele paistit seoksessa.
  4. Nosta paistit uunipellille tai -vuokaan.
  5. Paista uunin ylä-/keskiosassa 225 asteessa 15 min. Anna vetäytyä 5 - 10 min ennen tarjoilua.
  6. Sipuli-voilisäke

  7. Sulata voi pienessä kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä voissa muutama min. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja etikka. Tarjoa paahtopaistien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
202 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›