Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti kruunaa pääsiäispöydän. Rapea juusto-rosmariinikuorrute tuo mukavaa rapsakkuutta pehmoisen lihan vastapainoksi. Tarjoa paistien kanssa mehevää sipulilisäkettä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
vetäytyminen
10 min
uunissa
15 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
6 (n. 900 g)
karitsan paahtopaistia
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
Dijon-sinappia
50 g
½ dl
korppujauhoja
3 vartta
tuoretta rosmariinia

Sipuli-voilisäke

50 g
1
sipuli
3 - 4
valkosipulin kynttä
1 dl
ruohosipulia
1 rkl
valkoviinietikkaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. ½ h ennen kypsentämistä.
  2. Mausta lihat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Sivele pintaan ohuelti sinappia.
  3. Raasta juusto. Lisää joukkoon korppujauho ja hienonnettu rosmariini. Pyörittele paistit seoksessa.
  4. Nosta paistit uunipellille tai -vuokaan.
  5. Paista uunin ylä-/keskiosassa 225 asteessa 15 min. Anna vetäytyä 5 - 10 min ennen tarjoilua.
  6. Sipuli-voilisäke

  7. Sulata voi pienessä kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä voissa muutama min. Lisää hienonnettu ruohosipuli ja etikka. Tarjoa paahtopaistien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
202 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›