Mämmillä maustettu maltaisen makea kastike on täydellinen pari voimakaan makuiselle lihalle. Mämmikastikkeella glaseerataan lihapaloille ensin kiiltävä ja paahteisen rapea pinta ja loppu tarjotaan kastikkeena. Kertakaikkisen herkullista!
n. 2,5 kg | luullista karitsan lihaa , esim. potkaa tai lapaa |
Keitinliemi | |
---|---|
3 | porkkanaa |
2 | sipulia |
6 | valkosipulin kynttä |
400 g | kuivattuja luumuja |
5 dl | tummaa olutta |
1 ½ l | vettä |
Mämmikastike glaseeraukseen | |
1 dl | |
250 g | Kymppi Luomu Mämmiä |
½ dl | fariinisokeria |
4 | tähtianista |
3 vartta | timjamia |
6 | kokonaista mustapippuria |
Lisäksi | |
n. 1 tl | suolaa |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.