Siirry sisältöön
Karitsanpaisti mämmikastikkeella

Karitsanpaisti mämmikastikkeella

Mämmillä maustettu maltaisen makea kastike on täydellinen pari voimakaan makuiselle lihalle. Mämmikastikkeella glaseerataan lihapaloille ensin kiiltävä ja paahteisen rapea pinta ja loppu tarjotaan kastikkeena. Kertakaikkisen herkullista!

Karitsanpaisti mämmikastikkeella

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ kg luullista karitsan lihaa, esim. potkaa tai lapaa

Keitinliemi

  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 400 g (6 dl) kuivattuja luumuja
  • 5 dl tummaa olutta
  • 1½ l vettä

Mämmikastike glaseeraukseen

  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehua
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu virkistää aamun kuin aamun! Laadukas ja maukas täysmehu luomuappelsiineista.
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu 1 l
  • 250 g Kymppi Luomu Mämmiä
  • ½ dl fariinisokeria
  • 4 tähtianista
  • 3 vartta timjamia
  • 6 kokonaista mustapippuria

Lisäksi

  • 1 tl suolaa

Ohje

  1. Laita liha reunalliseen uunivuokaan (vetoisuus väh. 3,5 l).
  2. Paloittele pestyt kasvikset (ei tarvitse kuoria). Laita ne ja loput keitinliemen ainekset kattilaan, kiehauta. Kaada liemi vuokaan lihan päälle.
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa, kunnes lihan pinta on saanut väriä. Peitä vuoka foliolla ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka paistamista 4 h.
  4. Ota uunivuoasta keitinliemi talteen. Siivilöi.
  5. Laita kattilaan 2 dl lientä, pakasta loppu myöhempää käyttöä varten. Lisää liemen joukkoon muut mämmikastikkeen ainekset. Anna kiehua 15 min. Nosta lieden sivuun. Anna maustua 30 min. Siivilöi.
  6. Irrota paistista luut ja mahdolliset kalvot. Leikkaa liha paloiksi. Mausta suolalla. Nosta leivinpaperille uunipellille. Sivele palat mämmikastikkeella ja grillaa vastuksen alla (250 asteessa) 4 min. Sivele pintaan uusi kerros kastiketta ja grillaa jälleen 4 min. Toista vielä 2 - 3 kertaa.
  7. Tarjoa uunijuuresten, perunapyreen ja lopun mämmikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal
Proteiini 10,6 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.



Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search