Karitsanpaisti mämmikastikkeella

Karitsanpaisti mämmikastikkeella

Mämmillä maustettu maltaisen makea kastike on täydellinen pari voimakaan makuiselle lihalle. Mämmikastikkeella glaseerataan lihapaloille ensin kiiltävä ja paahteisen rapea pinta ja loppu tarjotaan kastikkeena. Kertakaikkisen herkullista!

Ainekset8 annosta

8 annosta
n. 2,5 kg
luullista karitsan lihaa , esim. potkaa tai lapaa

Keitinliemi

3
porkkanaa
2
sipulia
6
valkosipulin kynttä
400 g
kuivattuja luumuja
5 dl
tummaa olutta
1 ½ l
vettä

Mämmikastike glaseeraukseen

1 dl
250 g
Kymppi Luomu Mämmiä
½ dl
fariinisokeria
4
tähtianista
3 vartta
timjamia
6
kokonaista mustapippuria

Lisäksi

n. 1 tl
suolaa

Ohje

  1. Laita liha reunalliseen uunivuokaan (vetoisuus väh. 3,5 l).
  2. Paloittele pestyt kasvikset (ei tarvitse kuoria). Laita ne ja loput keitinliemen ainekset kattilaan, kiehauta. Kaada liemi vuokaan lihan päälle.
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa, kunnes lihan pinta on saanut väriä. Peitä vuoka foliolla ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka paistamista 4 h.
  4. Ota uunivuoasta keitinliemi talteen. Siivilöi.
  5. Laita kattilaan 2 dl lientä, pakasta loppu myöhempää käyttöä varten. Lisää liemen joukkoon muut mämmikastikkeen ainekset. Anna kiehua 15 min. Nosta lieden sivuun. Anna maustua 30 min. Siivilöi.
  6. Irrota paistista luut ja mahdolliset kalvot. Leikkaa liha paloiksi. Mausta suolalla. Nosta leivinpaperille uunipellille. Sivele palat mämmikastikkeella ja grillaa vastuksen alla (250 asteessa) 4 min. Sivele pintaan uusi kerros kastiketta ja grillaa jälleen 4 min. Toista vielä 2 - 3 kertaa.
  7. Tarjoa uunijuuresten, perunapyreen ja lopun mämmikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
211 kcal
Proteiini
20 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
13 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)