Lammaspelti

Lammaspelti
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lammaspelti

Itämaisin maustein maustettu liha ja kasvikset valmistuvat uunissa hauteen alla. Ohjeeseen on koottuna koko ateria, sillä lisukkeet - mintturaita ja mantelicoucous valmistuvat vaivattomasti ruoan muhiessa uunissa.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 700 g
karitsan paahtopaistia paloiteltuna
1 (350 g)
kesäkurpitsa
1 (350 g)
munakoiso
100 g
pisara- tai miniluumutomaatteja
2
valkosipulin kynttä
1 kpl
mietoa chiliä
1 pkt (170 g)
pekonia
1 dl
oliiviöljyä
granaattiomenan siemeniä

Mausteseos

1 ½ tl
suolaa
1 ½ tl
juustokuminaa
1 tl (savupaprika- tai)
paprikajauhetta
1 tl
inkivääriä
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
kanelia
1 tl
kurkumaa

Mintturaita

1 prk (400 g)
1 ruukku
tuoretta minttua , vahvaa hienonnettuna
½ rkl
hunajaa
ripaus
suolaa
ripaus
juustokuminaa

Couscous

1 dl
mantelilastuja
1 prk (2,5 dl)
3 dl
vettä
3 dl
täysjyväcouscousia

Lisäksi

alumiinifoliota ja leivinpaperia

Ohje

  1. Paloittele paahtopaistit isohkoiksi paloiksi ja levitä uunipannuun (= syvä uunipelti). Jääkaappikylmä liha ehtii lämmitä mukavasti muiden valmistelujen aikana.
  2. Paloittele kesäkurpitsa ja munakoiso, viipaloi valkosipulinkynnet ja chili siemenineen. Viipaloi tai saksi pekonit. Lisää tomaattien kanssa pannulle.
  3. Sekoita mausteseos ja öljy tasaisesti raaka-aineisiin.
  4. Laita ruoan päälle pala leivinpaperia, joka on hieman pienempi kuin uunipannun koko. Peitä tämän jälkeen pannu foliolla.
  5. Kypsennä uunin keski-/alaosassa 200 asteessa 30 min.
  6. Laita pelti takaisin uunin, nyt uunin yläosaan 15 minuutiksi, jotta ruokaan tulee paahteisuutta. Valmista sillä aikaa mantelicouscous.
  7. Nosta pelti uunista ja poista folio ja leivinpaperi.
  8. Viimeistele lammaspelti granaattiomenan siemenillä ja yrttisilpulla. Tarjoa mintturaidan ja mantelicouscousin kanssa.
  9. Mantelicouscous

  10. Paahda mantelit kuivassa, pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen.
  11. Lisää vesi ja ruokakerma. Kiehauta ja lisää couscous. Sammuta liesi, peitä kannella ja jätä tekeytymään.
  12. Mintturaita

  13. Valmista mintturaita yhdistämällä raaka-aineet keskenään.
Vinkki

Vinkki

Itsetehdyn mausteseoksen sijaan voit käyttää ras el hanoutia n. 1 ½ rkl. Muista suola.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.