Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 700 g karitsan paahtopaistia paloiteltuna
- 1 (350 g) kesäkurpitsa
- 1 (350 g) munakoiso
- 100 g pisara- tai miniluumutomaatteja
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 mietoa chiliä
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 dl oliiviöljyä
- 0 kg granaattiomenan siemeniä
Mausteseos
- 1½ tl suolaa
- 1½ tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl kanelia
- 1 tl kurkumaa
Mintturaita
-
1 prk (400 g)
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 ruukku tuoretta minttua, vahvaa, hienonnettuna
- ½ rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus juustokuminaa
Couscous
- 1 dl mantelilastuja
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa sitruuna & pippuriLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
- 3 dl vettä
- 3 dl täysjyväcouscousia
Lisäksi
- 0 kg alumiinifoliota ja leivinpaperia
Jaa resepti
Ohje
- Paloittele paahtopaistit isohkoiksi paloiksi ja levitä uunipannuun (= syvä uunipelti). Jääkaappikylmä liha ehtii lämmitä mukavasti muiden valmistelujen aikana.
- Paloittele kesäkurpitsa ja munakoiso, viipaloi valkosipulinkynnet ja chili siemenineen. Viipaloi tai saksi pekonit. Lisää tomaattien kanssa pannulle.
- Sekoita mausteseos ja öljy tasaisesti raaka-aineisiin.
- Laita ruoan päälle pala leivinpaperia, joka on hieman pienempi kuin uunipannun koko. Peitä tämän jälkeen pannu foliolla.
- Kypsennä uunin keski-/alaosassa 200 asteessa 30 min.
- Laita pelti takaisin uunin, nyt uunin yläosaan 15 minuutiksi, jotta ruokaan tulee paahteisuutta. Valmista sillä aikaa mantelicouscous.
- Nosta pelti uunista ja poista folio ja leivinpaperi.
- Viimeistele lammaspelti granaattiomenan siemenillä ja yrttisilpulla. Tarjoa mintturaidan ja mantelicouscousin kanssa.
Mantelicouscous
- Paahda mantelit kuivassa, pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen.
- Lisää vesi ja ruokakerma. Kiehauta ja lisää couscous. Sammuta liesi, peitä kannella ja jätä tekeytymään.
Mintturaita
- Valmista mintturaita yhdistämällä raaka-aineet keskenään.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
154 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
6,5 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- granaattiomenan siemeniä
- suolaa
- juustokuminaa
- alumiinifoliota
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.