
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
16 h
Yhteensä
16 h 45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni150°C
Arvostele
4.25
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 (n. 2,4 kg) karitsan potkaa
Marinadi
-
5 dl
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- 2 rkl tuoretta rosmariinia
Kypsennykseen
- 2 tl sormisuolaa
-
1-2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 sipulia
- 6 valkosipulin kynttä
- 10 kokonaista maustepippuria
- 10 kokonaista mustapippuria
- 4 laakerinlehteä
Rosmariinikylpy
- 1 dl tuoretta rosmariinia
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään, rosmariini hienonnettuna. Laita potkat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Pyyhi potkista marinadi pois. Mausta suolalla ja ruskista potkat kuumalla pannulla Oivariini rasvassa.
- Asettele potkat uunivuokaan. Kuori ja lohko sipulit. Lisää kaikki aineet potkien joukkoon.
- Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 4 tuntia tai kunnes potkat ovat kypsyneet. Valele potkia puolen tunnin välein paistoliemellä.
- Anna potkien vetäytyä vuoassa folion alla n. 15 min.
Rosmariinikylpy
- Siivilöi paistoliemi ja keitä sitä kasaan kattilassa, kunnes jäljellä on n. 1 dl. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu rosmariini. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä n. 15 min.
- Valele rosmariinikylpy karitsan potkien päälle juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
274 kcal
Proteiini
25,4 g
Hiilihydraatti
2,6 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa