
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 200 g (2,5 dl) bulguria
- 1 tl meiramia
- ½ tl maustepippuria
- ½ tl juustokuminaa
- ½ tl mustapippuria
- ripaus muskottipähkinää
- 1 tl suolaa
- 1 rkl chilitahnaa
- 2 dl vettä
- 400 g karitsan paistijauhelihaa
- 1 pieni sipuli
Tarjoiluun
-
2 dl
Valio kreikkalaista jogurttiaSamettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
- 1 dl tuoretta minttua
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kulhoon bulgur ja mausteet. Kaada päälle kiehuva vesi. Peitä kulho kannella tai foliolla. Anna kypsyä n. 8 min.
- Lisää kulhoon jauheliha ja hienonnettu sipuli. Sekoita massa tasaiseksi. Muotoile massasta 16 päistä kapenevaa pyörykkää. Nosta leivinpaperille uunipellille.
- Paista uunin keksiosassa 200 asteessa n. 25 min.
- Sekoita jogurttiin hienonnettu minttu. Mausta ripauksella suolaa.
- Tarjoa mausteisia lammaspyöryköitä osana meze-pöytää tai pääruokana esim. couscousin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
144 kcal
Proteiini
10,5 g
Hiilihydraatti
10,4 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- muskottipähkinää