Kibbeh eli mausteinen lammaspyörykkä

Kibbeh eli mausteinen lammaspyörykkä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kibbeh eli mausteinen lammaspyörykkä

Kibbeh eli mausteinen lammaspyörykkä

Kibbeh on lähi-idän ruokakulttuureissa tarjottava mausteinen lihapyörykkä. Perinteisesti kibbeh on valmistettu vuohen jauhelihasta ja bulgurista. Tässä versiossa käytetään kuitenkin helpommin saatavaa karitsan jauhelihaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
25 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset5 annosta

5 annosta
2 ½ dl (200 g)
bulguria
1 tl
meiramia
½ tl
maustepippuria
½ tl
juustokuminaa
½ tl
mustapippuria
ripaus
muskottipähkinää
1 tl
suolaa
1 rkl
chilitahnaa
2 dl
vettä
400 g
karitsan paistijauhelihaa
1 pieni
sipuli

Tarjoiluun

2 dl
1 dl
tuoretta minttua

Ohje

  1. Mittaa kulhoon bulgur ja mausteet. Kaada päälle kiehuva vesi. Peitä kulho kannella tai foliolla. Anna kypsyä n. 8 min.
  2. Lisää kulhoon jauheliha ja hienonnettu sipuli. Sekoita massa tasaiseksi. Muotoile massasta 16 päistä kapenevaa pyörykkää. Nosta leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista uunin keksiosassa 200 asteessa n. 25 min.
  4. Sekoita jogurttiin hienonnettu minttu. Mausta ripauksella suolaa.
  5. Tarjoa mausteisia lammaspyöryköitä osana meze-pöytää tai pääruokana esim. couscousin kanssa.
Lisukkeeksi
Taboulleh
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›