Siirry sisältöön
Lammasragu

Lammasragu

Jauhelihakastikkeen juhlavampi versio lammasragu hautuu pitkään ja valmistetaan karitsan jauhelihasta. Panosta myös hyvänlaatuiseen pastaan. Tämä tuhti ragu ei jätä ruokailijoita nälkäiseksi.

Lammasragu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 porkkanaa
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 sipuli
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 140 g pekonia kuutioina
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • ¾ dl kuivaa valkoviiniä, tai sitruunamehua
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa sweet chili
    Laktoositon Valio ruokakerma sweet chili sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl sweet chili UHT laktoositon

Lisäksi

  • 0 kg nauhapastaa esim. pappardelle
  • 0 kg
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Ohje

  1. Hienonna porkkanat, selleri ja sipuli. Kuullota padan pohjalla Oivariini rasvassa hetki.
  2. Lisää pataan pilkottu pekoni ja karitsan jauheliha. Paista. Lisää valkoviini ja anna poreilla hetki.
  3. Lisää lopuksi tomaattipyree, kuoritut tomaatit ja ruokakerma. Mausta suolalla. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen noin 1 h.
  4. Tarjoile keitetyn nauhapastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 3 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nauhapastaa
  • Valio Mustaleima™ raastetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search