Lammas-kaftat & kukkakaalilisäke

Lammas-kaftat & kukkakaalilisäke

35 min
keskitaso
131 kcal / 100g
0
1

Herkulliset lammasvartaat maistuvat pähkinäisen kukkakaalilisäkkeen kanssa. Ohje on sellaisenaan riittävä ateria, mutta voit tarjota vartaita myös osana runsaampaa meze-pöytää.

Ainekset

4 annosta
400 g
lampaan jauhelihaa
1
sipuli
1
tomaatti
½ dl
lehtipersiljaa
¾ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
maustepippuria
ripaus
muskottipähkinää

Kukkakaalilisäke

1
kukkakaali
10 kpl
pehmeitä, kivettömiä taateleita
1 dl
mantelilastuja
½ dl
tahinia
1 dl
lehtipersiljaa

Lisäksi

12 kpl
puisia varrastikkuja

Ohje

  1. Sekoita jauhelihan joukkoon hienonnettu sipuli, tomaatti ja persilja. Mausta. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Jaa taikina 12:een osaan. Purista taikinapalat varrastikun ympärille. Laita leivinpaperille uunipellille.
  3. Paista 225 asteessa 15 - 20 min, kunnes liha on kypsää.
  4. Leikkaa sillä aikaa kukkakaali pienehköiksi kukinnoiksi. Keitä niukassa, suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja jäähdytä.
  5. Puolita taatelit. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Sekoita tahini ja luonnonjogurtti. Sekoita lisäkkeen ainekset keskenään. Ripottele päälle lehtipersiljaa.
  6. Laita kukkakaalilisäke tarjolle laakealle vadille. Nostele pinnalle kypsät lammasvartaat.
  7. Tarjoa pääruokana sellaisenaan tai osana laajempaa maistelupöytää.
Alkuun
Juustofalafelit
1 h
Jälkeen
Baklava
2 h 20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)