Siirry sisältöön
Lammaspaisti

Lammaspaisti

Marinoi lammaspaisti jogurttimarinadissa perinteisesti yrttien kera tai kenties itämaisilla mausteilla höystettynä. Lammaspaisti työstetään rullaksi, jolloin marinadi maustaa kauttaaltaan koko lammaspaistin. Paistoliemestä ja kermasta syntyy helposti lihalle maukas kahvikastike.

Lammaspaisti

Ainesosat

paisti

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Yrtti-valkosipulimausteseos

  • 6 valkosipulin kynttä viipaleina
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl basilikaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl suolaa

Itämainen mausteseos

  • 6 valkosipulin kynttä viipaleina
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1 rkl suolaa
  • 1 sitruunan kuori
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Kahvikastike

  • 2 dl paistolientä siivilöitynä
  • 1-1½ dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1½ rkl vehnäjauhoja
  • 0 kg valkopippuria myllystä
  • ¼ tl pikakahvijauhetta

Lisäksi

  • 0 kg paistinarua

Ohje

  1. Poista paistista enimmät rasvat. Rasvaa kannattaa jättää hieman pintaan, sillä se mehevöittää paistia.
  2. Muotoile paisti levyksi: Leikkaa paisti ensin vaakatasossa noin kolmanneksen paksuudelta paistin reunaan. Jätä liha kiinni reunasta ja käännä leikattu osa auki. Jatka leikkaamista vastakkaiseen suuntaan ja jätä jälleen liha toisesta reunasta kiinni. Käännä leikattu osa auki. Tee lihan pintaan vielä kevyesti pieniä viiltoja, jotta liha levittyy ja maustuu paremmin.
  3. Valitse ensin haluamasi mausteseos jogurttimarinadiin. Yhdistä mausteseoksen ainekset ja jogurtti kulhossa. Hiero marinadia kauttaaltaan lihaan.
  4. Anna lihan marinoitua jääkaapissa 1 vrk.
  5. Kääri liha rullalle, marinadia ei tarvitse pyyhkiä pois. Sido rulla kiinni paistinarulla. Laita paistopussiin ja anna paistin levätä huoneenlämmössä 2 h.
  6. Kuumenna uuni kiertoilmalla 100 asteeseen (ylä-alalämmöllä 125 asteeseen). Laita paisti pussissa pellille. Tee pussin yläosaan reikä ja työnnä siitä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä n. 2 ½ h, kunnes sisälämpö on 65 - 67 astetta.
  7. Valuta ja siivilöi liemi talteen. Kääri liha folioon n. 10 min. Pyyhi halutessasi pinta ja viipaloi paistovadille. Koristele esim. tuoreella rosmariinilla ja rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoa lisukekastikkeen kanssa.

Kahvikastike

  1. Sekoita kattilassa jäähtynyt paistoliemi ja jauhot tasaiseksi. Lisää kerma. Kuumenna ja keitä sekoitellen muutama min. Mausta yrttinen lammas pippurilla ja esim. tuoreilla yrteillä tai sinapilla. Itämaisen lampaan kanssa tarjottavan kastikkeen voit maustaa valkopippurilla, pikakahvijauheella tai kaakaolla.
  2. Jäljelle jäänyttä paistolientä voi pakastaa sellaisenaan jatkokäyttöä varten. Sen voi myös keittää ensin kokoon ja pakastaa tiivistettynä kastikkeiden ja patojen pohjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 198 kcal
Proteiini 17,5 g
Hiilihydraatti 2,5 g
Rasva 13,2 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 2,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria myllystä
  • paistinarua
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.



Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search