Marinoi lammaspaisti jogurttimarinadissa perinteisesti yrttien kera tai kenties itämaisilla mausteilla höystettynä. Lammaspaisti työstetään rullaksi, jolloin marinadi maustaa kauttaaltaan koko lammaspaistin. Paistoliemestä ja kermasta syntyy helposti lihalle maukas kahvikastike.
n. 2 kg | lampaanpaistia |
2 dl | |
Yrtti-valkosipulimausteseos | |
---|---|
6 | valkosipulin kynttä viipaleina |
½ rkl | juoksevaa hunajaa |
2 tl | basilikaa |
1 tl | kuivattua timjamia |
1 tl | kuivattua rosmariinia |
1 tl | kuivattua minttua |
1 tl | rouhittua mustapippuria |
1 rkl | suolaa |
TAI | |
Itämainen mausteseos | |
6 | valkosipulin kynttä viipaleina |
1 tl | kardemummaa |
½ tl | kanelia |
½ tl | chilijauhetta |
1 tl | kuivattua minttua |
1 rkl | suolaa |
1 | sitruunan kuori |
2 - 3 rkl | sitruunamehua |
1 rkl | juoksevaa hunajaa |
Kahvikastike | |
2 dl | paistolientä siivilöitynä |
1 - 1 ½ dl | |
1 ½ rkl | vehnäjauhoja |
valkopippuria myllystä | |
( ¼ tl | pikakahvijauhetta tai 1/ 3 tl kaakaota itämaiselle lampaalle ) |
Lisäksi | |
paistinarua |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.