Siirry sisältöön
Karitsanpaisti konjakki-kermakastikkeella

Karitsanpaisti konjakki-kermakastikkeella

Karitsanpaisti on helppo tapa lähestyä lampaanlihaa. Karitsa on miedomman makuista ja paisti hyvin mureaa, joten sen valmistaminen on helppoa. Karitsan kanssa juhlapöytään sopii perinteinen konjakilla ja pippurilla maustettu kermakastike.

Karitsanpaisti konjakki-kermakastikkeella

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 (n. 750 g) karitsan paahtopaistia
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • 1 varsi tuoretta rosmariinia

Paistamiseen

  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Konjakki-kermakastike

  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 salottisipulia
  • 2 dl demi-glace kastikepohjaa
  • 1½-2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • ½-¾ dl konjakkia
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Mausta paahtopaistit. Ripottele työlaudalle tai leivinpaperille suola, pippuri sekä hienonnettu valkosipuli ja rosmariini. Pyörittele paistit mausteseoksessa. Anna maustua huoneenlämmössä n. ½ h. Valmista sillä aikaa kastike.
  2. Ruskista paistit voissa kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan ja loppukypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min. Anna vetäytyä folion alla muutama min ennen tarjoilua.

Konjakki-kermakastike

  1. Sulata voi kasarissa. Poista sipuleista mahdolliset likaiset ulkokuoret ja multainen kanta. Kuoria ei muutoin tarvitse poistaa. Leikkaa sipulin neljään osaan ja kuullota hetki voissa.
  2. Lisää kastikepohja ja keitä keskilämmöllä 5 min. Poista sipulit kastikkeesta.
  3. Lisää kerma ja konjakki. Anna kiehua kasaan muutama min. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Tarjoa karitsan paahtopaistit kastikkeen, uunijuuresten, perunoiden ja/tai vihreän salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 240 kcal
Proteiini 12,8 g
Hiilihydraatti 3,1 g
Rasva 18,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 7,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search