Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 (n. 750 g) karitsan paahtopaistia
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 varsi tuoretta rosmariinia
Paistamiseen
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Konjakki-kermakastike
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 salottisipulia
- 2 dl demi-glace kastikepohjaa
-
1½-2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- ½-¾ dl konjakkia
- ripaus suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Mausta paahtopaistit. Ripottele työlaudalle tai leivinpaperille suola, pippuri sekä hienonnettu valkosipuli ja rosmariini. Pyörittele paistit mausteseoksessa. Anna maustua huoneenlämmössä n. ½ h. Valmista sillä aikaa kastike.
- Ruskista paistit voissa kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan ja loppukypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min. Anna vetäytyä folion alla muutama min ennen tarjoilua.
Konjakki-kermakastike
- Sulata voi kasarissa. Poista sipuleista mahdolliset likaiset ulkokuoret ja multainen kanta. Kuoria ei muutoin tarvitse poistaa. Leikkaa sipulin neljään osaan ja kuullota hetki voissa.
- Lisää kastikepohja ja keitä keskilämmöllä 5 min. Poista sipulit kastikkeesta.
- Lisää kerma ja konjakki. Anna kiehua kasaan muutama min. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa karitsan paahtopaistit kastikkeen, uunijuuresten, perunoiden ja/tai vihreän salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
240 kcal
Proteiini
12,8 g
Hiilihydraatti
3,1 g
Rasva
18,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,9 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
7,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- mustapippuria myllystä