Karitsanpaisti konjakki-kermakastikkeella

Karitsanpaisti konjakki-kermakastikkeella

40 min
keskitaso
243 kcal / 100g
2
5

Karitsanpaisti on helppo tapa lähestyä lampaanlihaa. Karitsa on miedomman makuista ja paisti hyvin mureaa, joten sen valmistaminen on helppoa. Karitsan kanssa juhlapöytään sopii perinteinen konjakilla ja pippurilla maustettu kermakastike.

Ainekset

4 annosta
4 (n. 750 g)
karitsan paahtopaistia
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 - 3
valkosipulin kynttä
1 varsi
tuoretta rosmariinia

Paistamiseen

25 g

Konjakki-kermakastike

25 g
2
salottisipulia
2 dl
demi-glace kastikepohjaa
1 ½ - 2 dl
½ - 3/4 dl
konjakkia
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Mausta paahtopaistit. Ripottele työlaudalle tai leivinpaperille suola, pippuri sekä hienonnettu valkosipuli ja rosmariini. Pyörittele paistit mausteseoksessa. Anna maustua huoneenlämmössä n. ½ h. Valmista sillä aikaa kastike.
  2. Ruskista paistit voissa kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan ja loppukypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min. Anna vetäytyä folion alla muutama min ennen tarjoilua.
  3. Konjakki-kermakastike

  4. Sulata voi kasarissa. Poista sipuleista mahdolliset likaiset ulkokuoret ja multainen kanta. Kuoria ei muutoin tarvitse poistaa. Leikkaa sipulin neljään osaan ja kuullota hetki voissa.
  5. Lisää kastikepohja ja keitä keskilämmöllä 5 min. Poista sipulit kastikkeesta.
  6. Lisää kerma ja konjakki. Anna kiehua kasaan muutama min. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Tarjoa karitsan paahtopaistit kastikkeen, uunijuuresten, perunoiden ja/tai vihreän salaatin kanssa.
Alkuun
Fenkolikeitto
45 min
Jälkeen
Mämmijuustokakku
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
19 g
Suola
8,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)