Kreikkalaiset pitaleivät

Kreikkalaiset pitaleivät
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kreikkalaiset pitaleivät

Kreikkalaiset pitaleivät

Kreikkalaiset maut valtaavat pitaleivät, kun taskuun sujautetaan muhkeat karitsan jauhelihapihvit ja reilusti tuoreita kasviksia.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
karitsan paistijauhelihaa
1 prk (160 g)
1/2 - 1 dl
tuoretta minttua
ripaus
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
200 g
kesäkurpitsaa
½ dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
50 g
rucolaa
2
tomaattia
16 kpl
kivettömiä kalamata-oliiveja
2 dl
4
pitaleipää

Paistamiseen

Ohje

  1. Sekoita jauheliha, valutettu salaattijuusto ja hienonnettu minttu tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Jaa massa neljään osaan ja taputtele ohuehkoiksi pihveiksi. Paista pannulla kypsiksi. Nosta pihvit sivuun ja peitä foliolla.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pyörittele suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa. Paista pannulla Oivariini rasvassa rapeiksi. Jätä pannu lieden sivuun.
  4. Viipaloi tomaatit ja puolta oliivit. Huuhtele ja kuivaa rucola.
  5. Halkaise pitaleivät siten, että ne muodostavat taskun. Täytä pihveillä, kasviksilla ja jogurtilla. Pariloi paahtotaskut halutessasi voileipägrillissä.
Vinkki

Vinkki

* Mikäli sinulla ei ole voileipägrilliä, voit paahtaa pitaleivät leivänpaahtimessa, kuivalla paistinpannulla tai uunissa 200 asteessa n. 5 min. Pitaleivät voi myös lämmittää mikrossa. Täytä paahtamisen jälkeen.* Kokeile paahtotaskun kastikkeena myös tsatsikia.
Lisukkeeksi
Luomutzatziki
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.