Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kreikkalaiset pitaleivät

Kreikkalaiset maut valtaavat pitaleivät, kun taskuun sujautetaan muhkeat karitsan jauhelihapihvit ja reilusti tuoreita kasviksia.

Kreikkalaiset pitaleivät
Kreikkalaiset pitaleivät

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g karitsan paistijauhelihaa
  • 1 prk (160 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita yrtti
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot yrtti 160 g laktoositon
  • ½-1 dl tuoretta minttua
  • ripaus suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 50 g rucolaa
  • 2 tomaattia
  • 16 kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 2 dl
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 4 pitaleipää

Paistamiseen


Ohje

  1. Sekoita jauheliha, valutettu salaattijuusto ja hienonnettu minttu tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Jaa massa neljään osaan ja taputtele ohuehkoiksi pihveiksi. Paista pannulla kypsiksi. Nosta pihvit sivuun ja peitä foliolla.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pyörittele suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa. Paista pannulla Oivariini rasvassa rapeiksi. Jätä pannu lieden sivuun.
  4. Viipaloi tomaatit ja puolta oliivit. Huuhtele ja kuivaa rucola.
  5. Halkaise pitaleivät siten, että ne muodostavat taskun. Täytä pihveillä, kasviksilla ja jogurtilla. Pariloi paahtotaskut halutessasi voileipägrillissä.

Vinkki

Mikäli sinulla ei ole voileipägrilliä, voit paahtaa pitaleivät leivänpaahtimessa, kuivalla paistinpannulla tai uunissa 200 asteessa n. 5 min. Pitaleivät voi myös lämmittää mikrossa. Täytä paahtamisen jälkeen.

Kokeile paahtotaskun kastikkeena myös tsatsikia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 149 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 14 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • suolaa
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search