Veriappelsiinibroileri

Veriappelsiinibroileri
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Veriappelsiinibroileri

Veriappelsiinibroileri

Juhlaruoan valmistuksen ei tarvitse olla vaikeaa! Kevätsesongin upean värikkäillä veriappelsiineilla saat raikasta makua ja näyttävyyttä pyhäruokiin. Uunissa valmistuva broileriruoka kypsyy puolessa tunnissa, joten jos ihastut tähän, soveltuu se hyvin myös arkiruoanlaittoon.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
3 (à 200 g)
veriappelsiinia
600 g (4 - 5 kpl)
broilerin rintafileetä
2 rkl
oliiviöljyä
½
kanaliemikuutio
¼ tl
cayennepippuria
1 prk (2,5 dl)
4 vartta
tuoretta rosmariinia
1 prk (390/240 g)
säilöttyjä artisokan sydämiä
1 dl
sitruunatäytteisiä oliiveja
2 tl
maissitärkkelystä
½ - 1 dl
varrellisia kapriksia koosta riippuen

Ohje

  1. Pese veriappelsiinit. Raasta 1 ½ veriappelsiinin kuori (vain oranssi pintakerros). Yhdistä öljy, murennettu liemikuutio, kuoriraaste ja cayanne. Mausta sillä fileet.
  2. Purista raastetuista (1 ½) veriappelsiiineista mehu, n. 1 dl. Viipaloi loput appelsiinit (1 ½).
  3. Asettele broilerifileet lomittain vuokaan, täyttäen välit rosmariinioksilla ja veriappelsiiniviipaleilla. Levitä päälle ja vuokaan artisokat ja oliivit.
  4. Sekoita ruokakerma, purstettu appelsiinimehu ja maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi. Valuta ruoan päälle.
  5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 30 min. Lisää lopuksi kaprikset.
  6. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Veriappelsiinien saatavuuden ulkopuolella, voit valmistaa ruoan myös pienehköistä appelsiineista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›