Veriappelsiinibroileri

Veriappelsiinibroileri

Juhlaruoan valmistuksen ei tarvitse olla vaikeaa! Kevätsesongin upean värikkäillä veriappelsiineilla saat raikasta makua ja näyttävyyttä pyhäruokiin. Uunissa valmistuva broileriruoka kypsyy puolessa tunnissa, joten jos ihastut tähän, soveltuu se hyvin myös arkiruoanlaittoon.

Ainekset4 annosta

4 annosta
3 (à 200 g)
veriappelsiinia
600 g (4 - 5 kpl)
broilerin rintafileetä
2 rkl
oliiviöljyä
½
kanaliemikuutio
¼ tl
cayennepippuria
1 prk (2,5 dl)
4 vartta
tuoretta rosmariinia
1 prk (390/240 g)
säilöttyjä artisokan sydämiä
1 dl
sitruunatäytteisiä oliiveja
2 tl
maissitärkkelystä
½ - 1 dl
varrellisia kapriksia koosta riippuen

Ohje

  1. Pese veriappelsiinit. Raasta 1 ½ veriappelsiinin kuori (vain oranssi pintakerros). Yhdistä öljy, murennettu liemikuutio, kuoriraaste ja cayanne. Mausta sillä fileet.
  2. Purista raastetuista (1 ½) veriappelsiiineista mehu, n. 1 dl. Viipaloi loput appelsiinit (1 ½).
  3. Asettele broilerifileet lomittain vuokaan, täyttäen välit rosmariinioksilla ja veriappelsiiniviipaleilla. Levitä päälle ja vuokaan artisokat ja oliivit.
  4. Sekoita ruokakerma, purstettu appelsiinimehu ja maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi. Valuta ruoan päälle.
  5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 30 min. Lisää lopuksi kaprikset.
  6. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Vinkki

Veriappelsiinien saatavuuden ulkopuolella, voit valmistaa ruoan myös pienehköistä appelsiineista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
115 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)