Siirry sisältöön

Appelsiinireseptit

Raikas ja makea appelsiini soveltuu erinomaisesti niin suolaiseen kuin makeaan. Ruoanlaitossa appelsiini on parhaimmillaan broilerin ja kanan kaverina sekä salaateissa. Kokeile esimerkiksi appelsiinikanaa, appelsiinilohta tai appelsiinisalaattia. Talvella mehukkaat appelsiinit kannattaa laittaa salaattiin mukaan ja kerätä C-vitamiinit talteen.

Tavallisen appelsiinin sijaan voit vaihtelun vuoksi myös kokeilla veriappelsiinia. Veriappelsiinit ovat parhaimmillaan ihanan makeita syötäviä ihan sellaisinaan tai sitten voit tehdä veriappelsiinibroileria veriappelsiini-rahkapiirakkaa.

Leivonnassa ja jälkiruoissa appelsiinit tuovat makua appelsiinikakkuihin, appelsiiniriisiin, appelsiinipulliin, appelsiinimunkkeihin sekä erilaisiin rahkajälkiruokiin. Ja sopivatpa appelsiinit juomiinkin! Kokeile vaikkapa raikasta mocktailia tai välipalaksi sopivaa smoothieta. Katso täältä kaikki herkulliset appelsiinireseptit!

46 reseptiä

Search