Yrttisiika & sitrussalaatti

Yrttisiika & sitrussalaatti

Keväinen yrttisiika on "pikaruokaa" parhaimmillaan. Paistettu, rapeanahkainen kala tarjoillaan pehmeän hapokkaan sitrussalaatin kanssa. Tätä on pakko kokeilla!

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 - 3 (n. 600 g)
siikafileetä
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl
½
punaista chiliä
1 prk (2,5 dl)

Sitrussalaatti

2
limettiä
1
appelsiini
1
verigreippi
½
punaista chiliä
1 tl
sokeria
¼ tl
suolaa
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista ensin sitrussalaatti: Pese limetit lämpimällä vedellä ja harjalla. Raasta niiden pintakuori. Laita sivuun odottamaan. Leikkaa hedelmät kalvottomiksi lohkoiksi. Laita kulhoon. Purista mehu kalvoista lohkojen päälle. Mausta hienonnetulla chilillä, sokerilla ja suolalla. Lisää joukkoon hienonnettua basilikaa juuri ennen tarjoilua.
  2. Poista siikafileistä tarvittaessa ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle limetin raaste (ja hienonnettu chili).
  3. Paista pannulla voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes kala on juuri ja juuri kypsä. Käännä fileet.
  4. Kaada pannulle kerma ja anna kiehahtaa.
  5. Tarjoa heti sitrussalaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
102 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)