Yrttisiika & sitrussalaatti

Yrttisiika & sitrussalaatti
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Yrttisiika & sitrussalaatti

Yrttisiika & sitrussalaatti

Keväinen yrttisiika on "pikaruokaa" parhaimmillaan. Paistettu, rapeanahkainen kala tarjoillaan pehmeän hapokkaan sitrussalaatin kanssa. Tätä on pakko kokeilla!

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 - 3 (n. 600 g)
siikafileetä
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl
½
( punaista chiliä )
1 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1 prk (2 dl)

Sitrussalaatti

2
limeä
1
appelsiini
1
verigreippi
½
punaista chiliä
1 tl
sokeria
¼ tl
suolaa
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista ensin sitrussalaatti: Pese limetit lämpimällä vedellä ja harjalla. Raasta niiden pintakuori. Laita sivuun odottamaan. Leikkaa hedelmät kalvottomiksi lohkoiksi. Laita kulhoon. Purista mehu kalvoista lohkojen päälle. Mausta hienonnetulla chilillä, sokerilla ja suolalla. Lisää joukkoon hienonnettua basilikaa juuri ennen tarjoilua.
  2. Poista siikafileistä tarvittaessa ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle limetin raaste (ja hienonnettu chili) ja ruohosipuli.
  3. Paista pannulla voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes kala on juuri ja juuri kypsä. Käännä fileet.
  4. Kaada pannulle kerma ja anna kiehahtaa.
  5. Tarjoa heti sitrussalaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.