Sitruksinen kalakeitto

Sitruksinen kalakeitto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sitruksinen kalakeitto

Sitruksinen kalakeitto

Kala ja sitruuna on klassinen makupari, mutta oletko kokeillut lisätä sitrushedelmiä kalakeittoon kokonaisina lohkoina? Pomelo ja sitruuna tuo keittoon kirpsakoita sattumia ja sahrami maustaa liemen herkulliseksi.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
vaaleaa kalaa , tuoretta tai pakaste
200 g
porkkanaa
200 g
fenkolia
1 rkl
1 l
kalalientä
2
laakerinlehteä
1 prk (2,5 dl)
ripaus
sahramia
1
sitruuna
1
pomelo
½ ruukkua
ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Paloittele kala suupaloiksi.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kova kanta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Lisää kasvikset kattilaan, kuullota voissa. Lisää kalaliemi ja laakerinlehdet ja keitä n. 15 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Lisää kala, kerma ja sahrami. Kiehauta ja anna hautua kannen alla muutama minuutti.
  5. Kuori ja leikkaa sitrushedelmät kalvottomiksi lohkoiksi. Viimeistele keitto sitrushedelmillä ja ruohosipulilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.