Siirry sisältöön
Siika-katkarapukeitto

Siika-katkarapukeitto

Maukas kalakeitto on päivän pelastus, ja tämä herkullinen siika-katkarapukeitto sopii erityisesti kylmiin talvipäiviin.

Siika-katkarapukeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 2-3  (200 g) porkkanaa
  • 7-8  (700 g) perunaa
  • 1 pala (50 g) piparjuurta
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ pkt (à 250 g)
    Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g voimakas sulatejuusto laktoositon
  • 500 g siikafileetä tai kuhafileetä nahatonta
  • 1 pussi (180 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • 1 dl tilliä

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää liemikuutio, pippurit ja laakerinlehdet.
  2. Kuori juurekset. Kuutioi porkkanat ja perunat. Raasta piparjuuri.
  3. Lisää ensin porkkanat. Keitä 5 min.
  4. Lisää perunat ja piparjuuri. Keitä kannen alla lähes kypsiksi, n. 15 min. Lisää kerma.
  5. Sulata joukkoon Koskenlaskija.
  6. Poista fileestä tarvittaessa ruodot. Paloittele kala ja lisää keittoon. Keitä hiljalleen vielä 3 min.
  7. Lisää lopuksi katkaravut ja hienonnettu kevätsipuli. Kuumenna - älä enää keitä. Viimeistele hienonnetulla tillillä.
  8. Tarjoa halutessasi keiton kanssa sitruunalohkoja, joilla voi maustaa keiton.

Vinkki

Tarjoa lisäksi tuoretta ruisleipää ja voita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 75 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 5,3 g
Rasva 2,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search