Siika-katkarapukeitto

Siika-katkarapukeitto

Maukas kalakeitto on päivän pelastus, ja tämä herkullinen siika-katkarapukeitto sopii erityisesti kylmiin talvipäiviin.

Ainekset5 annosta

5 annosta
6 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
10
kokonaista maustepippuria
3
laakerinlehteä
2 - 3 (200 g)
porkkanaa
7 - 8 (700 g)
perunaa
pala (50 g)
piparjuurta
2 dl
½ pkt (à 250 g)
500 g
siikafileetä tai kuhafileetä nahatonta
1 pussi (180 g)
katkarapuja, MSC-sertifioitu
2
kevätsipulia varsineen
n. 1 dl
tilliä

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää liemikuutio, pippurit ja laakerinlehdet.
  2. Kuori juurekset. Kuutioi porkkanat ja perunat. Raasta piparjuuri.
  3. Lisää ensin porkkanat. Keitä 5 min.
  4. Lisää perunat ja piparjuuri. Keitä kannen alla lähes kypsiksi, n. 15 min. Lisää kerma.
  5. Sulata joukkoon Koskenlaskija.
  6. Poista fileestä tarvittaessa ruodot. Paloittele kala ja lisää keittoon. Keitä hiljalleen vielä 3 min.
  7. Lisää lopuksi katkaravut ja hienonnettu kevätsipuli. Kuumenna - älä enää keitä. Viimeistele hienonnetulla tillillä.
  8. Tarjoa halutessasi keiton kanssa sitruunalohkoja, joilla voi maustaa keiton.
Vinkki

Vinkki

Tarjoa lisäksi tuoretta ruisleipää ja voita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
72 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›