Yrtti-siikakeitto

Yrtti-siikakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Yrtti-siikakeitto

Yrtti-siikakeitto

Perinteinen suomalainen kalakeitto on hyvää perusruokaa. Yrttien maustama ruokakerma antaa sille makua ja täyteläisyyttä. Tarjoa lisänä ruisleipää.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
5 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
4 (400 g)
perunaa
1 - 2 (150 g)
porkkanaa
pala (n. 10 cm)
purjoa
400 g
siikafileetä
¾ tl
suolaa
4 dl
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kalaliemikuutio.
  2. Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat. Lisää kiehuvaan kalaliemeen.
  3. Keitä kannen alla melkein kypsiksi, n. 10 min.
  4. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Hienonna ja lisää keittoon. Keitä vielä muutama min.
  5. Poista siikafileestä mahdolliset ruodot sekä nahka. Leikkaa kuutioiksi. Ripottele fileen pinnalle suola. Lisää keittoon kala, maito ja ruokakerma.
  6. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna hautua hetken aikaa.
  7. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
56 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›