Yrtti-siikakeitto

Yrtti-siikakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Yrtti-siikakeitto

Yrtti-siikakeitto

Perinteinen suomalainen kalakeitto on hyvää perusruokaa. Mausta keitto yrteillä ja tarjoa lisänä ruisleipää.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
5 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
4 (400 g)
perunaa
1 - 2 (150 g)
porkkanaa
pala (n. 10 cm)
purjoa
½ dl
tuoreita yrttejä esim, ruohosipulia, basilikaa hienonnettuna
400 g
siikafileetä
¾ tl
suolaa
4 dl
1 prk (2 dl)

Ohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kalaliemikuutio.
  2. Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat. Lisää kiehuvaan kalaliemeen.
  3. Keitä kannen alla melkein kypsiksi, n. 10 min.
  4. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Hienonna ja lisää keittoon. Lisää myös tuoreet yrtit. Keitä vielä muutama min.
  5. Poista siikafileestä mahdolliset ruodot sekä nahka. Leikkaa kuutioiksi. Ripottele fileen pinnalle suola. Lisää keittoon kala, maito ja ruokakerma.
  6. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna hautua hetken aikaa.
  7. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
58 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.