Yrtti-siikakeitto

Yrtti-siikakeitto

Perinteinen suomalainen kalakeitto on hyvää perusruokaa. Yrttien maustama ruokakerma antaa sille makua ja täyteläisyyttä. Tarjoa lisänä ruisleipää.

25 min
keskitaso
55 kcal / 100g
4
4

Ainekset4 annosta

4 annosta
5 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
4 (400 g)
perunaa
1 - 2 (150 g)
porkkanaa
pala (n. 10 cm)
purjoa
400 g
siikafileetä
¾ tl
suolaa
4 dl
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kalaliemikuutio.
  2. Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat. Lisää kiehuvaan kalaliemeen.
  3. Keitä kannen alla melkein kypsiksi, n. 10 min.
  4. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Hienonna ja lisää keittoon. Keitä vielä muutama min.
  5. Poista siikafileestä mahdolliset ruodot sekä nahka. Leikkaa kuutioiksi. Ripottele fileen pinnalle suola. Lisää keittoon kala, maito ja ruokakerma.
  6. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna hautua hetken aikaa.
  7. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
55 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)