Siikaa ja kesäkasviksia folionyytissä

Siikaa ja kesäkasviksia folionyytissä

50 min
keskitaso
73 kcal / 100g
0
0

Tuore kotimainen siika ja kesän parhaat kasvikset kypsyvät grillinyytissä herkkuateriaksi.

Ainekset

4 annosta
2 - 3 (n. 600 g)
siikafileetä
1 tl
suolaa
2
kesäsipulia
pala (300 g)
kesäkurpitsaa
1 rasia (100 g)
sokeriherneitä
1 - 2
punaista chiliä
1 prk (2,5 dl)
1 ruukku
tuoretta basilikaa tai korianteria

Ohje

  1. Poista halutessasi fileistä kylkiruodot ruotopihdeillä nyppimällä. Paloittele siikafileet annospaloiksi (100 - 150 g). Ripottele niiden päälle suola.
  2. Leikkaa leivinpaperista ja alumiinifoliosta 4 neliön-muotoista palaa. Aseta leivinpaperipalat alumiinifolioiden päälle.
  3. Jaa kalapalat paperien päälle.
  4. Hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioksi ja leikkaa sokeriherneet kolmeen osaan. Viipaloi chili.
  5. Lisää kasvikset ja chili kalapalojen päälle. Nosta folion reunoja ylöspäin ja kaada ruokakerma nyytteihin. Sulje nyytit.
  6. Paista grillissä, avotulella tai hiilloksessa, kunnes kypsiä.
  7. Voit myös valmistaa nyytit uunissa 225 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsiä.
  8. Avaa nyytit ja ripota hienonnettu korianteri annosten päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
73 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)