Tyrnigraavattua siikaa ja tyrnikastike

Tyrnigraavattua siikaa ja tyrnikastike

Tyrni on oikea luontomme ravinne- ja makupommi. Tänä vuonna joulupöydästäni löytyykin heleän keltaista tyrnigraavattua siikaa, joka yhdistettynä mustanpuhuvaan saaristolaislimppuun on voittamaton valinta.

12 h 20 min
keskitaso
111 kcal / 100g
1

Ainekset12 annosta

12 annosta
600 g
siikafileetä
1 dl
tyrnimehua
1 ½ rkl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Tyrnikastike

1 ½ dl
1 dl
tyrnimehua
2 rkl
sokeria
ripaus
suolaa
2 rkl
hienonnettua tilliä höyrytettynä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Puhdista siikafileet, poista ruodot tarvittaessa.
  2. Valmista graavausliemi: Mittaa ainekset kulhoon. Sekoita ja anna sokerin sulaa liemeen.
  3. Laita fileet vahvaan elintarvikekäyttöön soveltuvaan pussiin. Kaada liemi pussiin ja sulje pussin suu huolella. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään yön yli, mielellään vuorokausi.
  4. Nosta fileet leikkuulaudalle, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja laita tarjolle.
  5. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset. Valuta kastiketta siikaviipaleiden päälle.
  6. Tarjoa ruisleivän tai saaristolaislimpun kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
111 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,6 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
8 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

    Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›