Grillattu siika & salsa verde

Grillattu siika & salsa verde
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Grillattu siika & salsa verde

Grillattu siika & salsa verde

Hapokas salsa verde on täynnä makua ja se sopii erinomaisesti grillatun kalan kastikkeeksi. Voit käyttää salsa verdeä myös levitteenä leivän päällä, keitettyjen kasvisten kanssa tai vaikka pastakastikkeena.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset2 annosta

2 annosta
1 - 2 (300 g)
siikafileetä
¼ tl
suolaa
1 rkl

Salsa verde

50 g
1 dl
lehtipersiljaa
1 dl
minttua
5
anjovisfileetä
2 rkl
sitruunamehua
1 iso
valkosipulin kynsi
2 tl
kaprista
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Valmista ensin salsa verde: Laita kaikki ainekset teholeikkuriin. Soseuta tasaiseksi. Voit myös soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tai hienontaa veitsellä. Jätä sivuun odottamaan.
  2. Ripottele siikafileiden pintaan suola. Sulata Oivariini ja sivele kalan pintaan. Grillaa tai paista pannulla kypsäksi nahkapuoli alaspäin. Älä käännä fileetä.
  3. Lusikoi kypsän kalan päälle salsa verdeä. Tarjoa salaatin tai uusien perunoiden kanssa.
Vinkki

Vinkki

Salsa verde säilyy jääkaapissa peitettynä useamman päivän. Käytä sitä levitteenä, paistetun lihan, kalan tai vaikkapa pastan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.