Siirry sisältöön

Katkarapureseptit

Katkarapu on maukas meren herkku, joka sopii moniin ruokiin, alkupaloista pääruoaksi ja tietenkin arjen pieniin herkkuhetkiin. Katkarapu sopii niin kylmiin ruokiin, kuten salaatteihin ja leipiin sekä lämpimiin herkkuihin piiraista pastoihin. Katkarapu on myös vikkelästi valmistuva raaka-aine, sillä esimerkiksi monet keitot, pastat ja salaatit valmistuvat jo puolessa tunnissa, piirakatkin tunnissa.

Toast skagen eli katkarapuleipä onnistuu myös voileipäkakkuna. Toast skagen -voileipäkakku kruunaa tärkeät kohtaamiset vuoden ajasta riippumatta. Skagenröra eli ruotsalainen katkarapusalaatti on puolestaan kesäisten lounaiden sekä illanistujaisten parhaimmistoa. Kokeile skagenröraa paahdetun saaristolaisleivän tai grillatun hapanjuurileivän päällä. Skagenin voi myös maustaa AURA juustolla.

Valion kattavasta reseptivalikoimasta löydät lisäksi katkarapupastan, katkarapukeiton ja muiden maukkaiden katkarapuruokien reseptit. Katkarapupastaan sopii maustettu ruokakerma, purjosipuli sekä oliivit. Katso kaikki katkarapureseptit ja löydä oma suosikkisi!

62 reseptiä

Search