Katkarapu-artisokkapasta

Katkarapu-artisokkapasta

30 min
keskitaso
154 kcal / 100g
0
0

Aurinkokuivattua tomaattia, artisokkaa, rucolaa... Tässä on todellisten välimerellisten makujen pasta. Annosten päälle lusikoitava sipuli-yrttiseos viimeistelee aterian.

Ainekset

4 annosta
9 dl (n. 300 g)
pastaa , esim. simpukka
200 g
katkarapuja
1 prk (170 / 280 g)
säilöttyjä artisokan sydämiä
8 kpl (80 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1
limetti
1 rasia (250 g)
pisara- tai miniluumutomaatteja
2 dl (n. 25 g)
rucolan lehtiä
1 rasia (200 g)
1 dl
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Sipuli-yrttiseos

2 - 3 (200 g)
punasipulia
1 ½ rkl
öljyä tomaattisäilykkeestä
1 dl
sitruunamelissan lehtiä hienonnettuna
2 tl
sokeria
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin sipuli-yrttiseos. Hienonna sipulit ja pehmitä makua mikrossa kuumentamalla n. 20 sek. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Käsittele sillä aikaa muut ainekset.
  3. Valuta katkaravut. Paloittele valutetut artisokan sydämet 4 - 6 osaan. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  4. Purista limetin mehu. Puolita tuoreet tomaatit. Huuhtele ja kuivaa rucolan lehdet tarvittaessa.
  5. Valuta pastan keitinvesi pois. Sulata kuuman pastan joukkoon tuorejuusto. Lisää ruokakerma ja mausteet.
  6. Lisää katkaravut, artisokat, aurinkokuivatut tomaatit ja limetin mehu. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä.
  7. Lisää tomaatit ja rucola. Tarjoa pasta heti. Viimeistele annokset sipuli-yrttiseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
154 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)