Siirry sisältöön
Katkarapu-artisokkapasta

Katkarapu-artisokkapasta

Aurinkokuivattua tomaattia, artisokkaa, rucolaa... Tässä on todellisten välimerellisten makujen pasta. Annosten päälle lusikoitava sipuli-yrttiseos viimeistelee aterian.

Katkarapu-artisokkapasta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g pastaa, esim. simpukka
  • 200 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 prk (170/280 g) säilöttyjä artisokan sydämiä
  • 8 (80 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 lime
  • 1 rasia (250 g) pisara- tai miniluumutomaatteja
  • 2 dl (25 g) rucolan lehtiä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Sipuli-yrttiseos

  • 2-3  (200 g) punasipulia
  • 1½ rkl öljyä tomaattisäilykkeestä
  • 1 dl sitruunamelissan lehtiä hienonnettuna
  • 2 tl sokeria
  • ¼ tl suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin sipuli-yrttiseos. Hienonna sipulit ja pehmitä makua mikrossa kuumentamalla n. 20 sek. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Käsittele sillä aikaa muut ainekset.
  3. Valuta katkaravut. Paloittele valutetut artisokan sydämet 4 - 6 osaan. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  4. Purista limetin mehu. Puolita tuoreet tomaatit. Huuhtele ja kuivaa rucolan lehdet tarvittaessa.
  5. Valuta pastan keitinvesi pois. Sulata kuuman pastan joukkoon tuorejuusto. Lisää ruokakerma ja mausteet.
  6. Lisää katkaravut, artisokat, aurinkokuivatut tomaatit ja limetin mehu. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä.
  7. Lisää tomaatit ja rucola. Tarjoa pasta heti. Viimeistele annokset sipuli-yrttiseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 152 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 16,5 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search