Maapähkinävoipasta

Maapähkinävoipasta

Tässä on peanut butterin eli maapähkinävoin ystävän suosikkipasta. Nopeasti valmistuva pastaruoka sopii hyvin niin alkuruoaksi kuin pääruoaksikin. Annokselle lisättävät marinoidut katkaravut mausteliemineen tekevät tuhdin täyteläisestä annoksesta raikkaan kokonaisuuden.

25 min
helppo
206 kcal / 100g
4
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
pastaa
1 dl
maapähkinävoita, maustamaton
½ prk (à 3 dl)
½
kasvisliemikuutio
n. 2 dl
pastan keitinvettä

Marinoidut katkaravut

200 g
katkarapuja sulatettuna
2 rkl
extra virgin oliiviöljyä
1
limetti
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1
salottisipuli ohuina viipaleina
½ rkl
hunajaa
1 mm
cayennepippuria

Pinnalle

½ dl
suolapähkinöitä (esim. cashew) rouhittuna

Ohje

  1. Valmista ensin marinoidut katkaravut: Valuta katkaravut. Lisää joukkoon öljy sekä limen mehu. Mausta tuoreella korianterilla (ja sipulilla), hunajalla ja cayennella.
  2. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.
  3. Kun pasta on lähes valmista, kuumenna maapähkinävoi, ruokakerma ja liemikuutio kattilassa tai pannussa. Notkista kastike pastan keitinvedellä.
  4. Yhdistä valutettu pasta ja maapähkinävoikastike. Nosta annoslautasille.
  5. Lusikoi päälle marinoidut katkaravut mausteliemineen. Viimeistele annos pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
206 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)