Maapähkinävoipasta

Maapähkinävoipasta
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Maapähkinävoipasta

Maapähkinävoipasta

Tässä on peanut butterin eli maapähkinävoin ystävän suosikkipasta. Nopeasti valmistuva pastaruoka sopii hyvin niin alkuruoaksi kuin pääruoaksikin. Annokselle lisättävät marinoidut katkaravut mausteliemineen tekevät tuhdin täyteläisestä annoksesta raikkaan kokonaisuuden.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
55 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
pastaa
1 dl
maapähkinävoita, maustamaton
½ prk (à 3 dl)
½
kasvisliemikuutio
n. 2 dl
pastan keitinvettä

Marinoidut katkaravut

200 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu sulatettuna
2 rkl
extra virgin oliiviöljyä
1
lime
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1
( salottisipuli ohuina viipaleina )
½ rkl
hunajaa
1 mm
cayennepippuria

Pinnalle

½ dl
suolapähkinöitä (esim. cashew) rouhittuna

Ohje

  1. Valmista ensin marinoidut katkaravut: Valuta katkaravut. Lisää joukkoon öljy sekä limen mehu. Mausta tuoreella korianterilla (ja sipulilla), hunajalla ja cayennella.
  2. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.
  3. Kun pasta on lähes valmista, kuumenna maapähkinävoi, ruokakerma ja liemikuutio kattilassa tai pannussa. Notkista kastike pastan keitinvedellä.
  4. Yhdistä valutettu pasta ja maapähkinävoikastike. Nosta annoslautasille.
  5. Lusikoi päälle marinoidut katkaravut mausteliemineen. Viimeistele annos pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
207 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.