Lohi-katkarapupata

Lohi-katkarapupata
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lohi-katkarapupata

Lohi-katkarapupata

Hieman hapokas, helposti valmistuva kalapata katkarapujen kera on juhlava ruoka.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
99 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 rkl
limetti- tai sitruunamehua
2
kaffirlimetinlehteä
500 g
kirjolohifileetä
ripaus
suolaa
pala (150 g)
purjoa
1 (75 g)
suolakurkku
1 prk (200 g)
mustapippuria myllystä
1 pussi (180 - 200 g)
katkarapuja, MSC-sertifioitu (pakaste)
1 dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Mittaa kattilaan valkoviini, sitrusmehu ja kaffirlimetinlehdet. Keitä hiljaa poreillen 10 min.
  2. Paloittele sillä aikaa ruodoton ja nahaton lohifilee reiluhkoiksi paloiksi. Ripottele palojen päälle hieman suolaa.
  3. Viipaloi puhdistettu purjo. Leikkaa suolakurkku suikaleiksi.
  4. Lisää tuorejuusto, purjo, suolakurkku ja mustapippuri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää kalapalat. Kuumenna hiljaa poreillen kannen alla 3 - 5 min, kunnes ne ovat kypsyneet.
  6. Lisää katkaravut ja hienonnettu tilli. Kuumenna - älä enää keitä.
  7. Tarjoa pata rouheisen leivän, riisin tai kasvisten kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.