Lohi-katkarapupata

Lohi-katkarapupata

Hieman hapokas, helposti valmistuva kalapata katkarapujen kera. Pata syödään riisin kanssa tai kastamalla siihen rouheista maalaisleipää.

20 min
keskitaso
109 kcal / 100g
3

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 rkl
limetti- tai sitruunamehua
2
kaffirlimetinlehteä
500 g
kirjolohifileetä
ripaus
suolaa
pala (150 g)
purjoa
1 (75 g)
suolakurkku
1 prk (200 g)
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
1 pussi (180 - 200 g)
katkarapuja, MSC-sertifioitu (pakaste)
1 dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Mittaa kattilaan valkoviini, sitrusmehu ja kaffirlimetinlehdet. Keitä hiljaa poreillen 10 min.
  2. Paloittele sillä aikaa ruodoton ja nahaton lohifilee reiluhkoiksi paloiksi. Ripottele palojen päälle hieman suolaa.
  3. Viipaloi puhdistettu purjo. Leikkaa suolakurkku suikaleiksi.
  4. Lisää tuorejuusto, purjo, suolakurkku, sokeri ja mustapippuri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää kalapalat. Kuumenna hiljaa poreillen kannen alla 3 - 5 min, kunnes ne ovat kypsyneet.
  6. Lisää katkaravut ja hienonnettu tilli. Kuumenna - älä enää keitä.
  7. Tarjoa pata rouheisen maalaisleivän tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
109 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›