Saaristolaishyytelö

Saaristolaishyytelö
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Saaristolaishyytelö

Saaristolaishyytelö

Saaristolaishyytelö on kuin suolainen juustokakku ilman pohjaa. Herkullisen pehmoinen hyytelö sopii nautittavaksi ruislastuilla tai saaristolaisleivällä dippaillen. Vähähiilihydraattisen saat ohjeesta korvaamalla leivän siemennäkkärillä tai jättämällä sen kokonaan pois.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jääkaapissa
4 h
Yhteensä
4 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
180 g
isoja katkarapuja, MSC-sertifioitu
200 g
kylmäsavulohta
1 prk (3,3 dl)
2 prk (à 150 g)
1 dl
hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa
2 rkl
sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori
3
liivatetta

Pinnalle

50 g
kylmäsavulohta
ruissipsejä
tilliä
mummonkurkkuja

Ohje

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Voit nopeuttaa sulamista laittamalla katkaravut siivilään ja valuttamatta niiden päälle viileä vettä.
  2. Hienonna kylmäsavulohi ja ravut.
  3. Vaahdota kerma ja crème fraîche yhdessä. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  5. Kuumenna sitruunamehu kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada täytteen joukkoon.
  6. Lusikoi täyte kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään.
  7. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Koristele.
  8. Tarjoa alkuruokana, suolaisena kahvitarjottavana tai illanistujaisten jaettavana "dippinä".

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.