Siirry sisältöön
Saaristolaishyytelö

Sesonki

Joulun kalapöytä on täynnä ihania makuja

Graavilohi, joulusilli ja mäti – joulukalat tuovat valinnanvaraa. Tässä ideat joulun herkullisimpiin kalaruokiin kylmistä alkupaloista lämpimiin pääruokiin.

Lohen graavaus on yllättävän helppoa

Lohen graavaus on yllättävän helppoa

Älä arastele valmistaa graavattu kala itse. Kun perusasiat ovat hallussa, kalan graavaaminen sujuu helposti myös kotikeittiössä. Näillä ohjeilla onnistut!

Joulusilli ja joulusilakka

Joulusillit ja -silakat voi valmistaa itse tai ostaa valmiina. Valmista perinteistä lasimestarin silliä, täyteläistä smetanasilliä tai tarjoile silli helposti syntyvässä sillikaviaarissa. Joulupöytään sopivat myös silakat erilaisissa etikkaisissa kastikkeissa. Jos teet joulusillit tai -silakat itse, aloita valmistelut ajoissa: kalojen on hyvä antaa maustua jääkaapissa 1–2 päivää ennen tarjoilua.

Kala sopii myös joulun pääruoaksi

Kalaruokien ystävä voi hyvin tarjoilla kalaa myös joulupöydän pääruokana. Ehkä perinteisin joulupöydän kalaruoka on valkokastikkeen kanssa tarjoiltava lipeäkala, mutta joulun kalaruoaksi löytyy muitakin vaihtoehtoja. Esimerkiksi karpalo-pähkinähunnulla viimeistelty joululohi ihastuttaa sekä maulla että helppoudella. Ja onko tilannetta, jonne täyteläinen smetanalohi ei sopisi?


Search