Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Lohen graavaus on yllättävän helppoa – näillä ohjeilla onnistut

Lohen graavaus on yllättävän helppoa – näillä ohjeilla onnistut
Jaana
Valio Koekeittiö

Reseptejä työkseen kehittelevä Jaana ammentaa ideansa ajankohtaisista ruokailmiöistä.

Ohueksi siivutettu sokerisuolattu lohi on juhlapöytien klassikko, joka sopii niin jouluun kuin juhannukseen. Älä arastele valmistaa graavattu kala itse. Kun perusasiat ovat hallussa, kalan graavaaminen sujuu helposti myös kotikeittiössä.

Graavaaminen on kalan raakakypsyttämistä suolalla. Perinteiseen graavikalaan riittää suolan lisäksi tuore tilli ja ripaus sokeria. Jos kaipaat kalaan lisämakua, maustamiseen sopivat myös erilaiset marjat, hedelmät ja gini sekä konjakki.

Pyyntituore kala kaiken a ja o

Yksi graavauksen tärkeimmistä vaiheista tapahtuu jo kaupassa: valitse ostoskoriin aina pyyntituoretta kalaa. Tuore kala tuoksuu raikkaalta, ja fileen pinta on kiinteä sekä kiiltävä. Pidä myös huolta, ettei kala pääse lämpenemään pitkällä ostosreissulla.

Katso ohjeet videolta

Kuinka kalan ruodot nypitään? Entä, miten valmis graavikala leikataan ohuiksi siivuiksi? Katso videolta keittiömestari Jani Lamminperän opit kalan graavaukseen.




Search