Graavattu piparjuurilohi

Graavattu piparjuurilohi
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Graavattu piparjuurilohi

Graavattu piparjuurilohi

Graavilohi kuuluu monien arki- ja juhlapöytiin olennaisena osana. Piparjuurella maustettu graavilohi tuo tarjoiluun uuden säväyksen. Piparjuuri mielletään usein lihan mausteeksi, mutta se sopii erinomaisesti myös kaloille.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jääkaapissa
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g
lohifileetä
2 ½ rkl
merisuolaa
1 ½ rkl
sokeria
n. 1 dl (50 g)
piparjuurta hienoksi raastettuna
n. 5 vartta
tuoretta tilliä

Piparjuurikastike

1 prk (180 g)
1 rkl
piparjuurta hienoksi raastettuna
3 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
tl
suolaa
½ tl
sokeria
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Huuhdo lohi. Poista tarvittaessa ruodot ja evät.
    http://www.youtube.com/watch?v=BPBlCm4uxL0
  2. Sekoita suola ja sokeri. Ripota seos kalan pinnalle. Lisää piparjuuriraaste ja tilli varsineen kalan päälle.
  3. Kääri leivinpaperiin. Laita vielä muovipussiin. Laita kevyt paino kalan päälle. Anna graavautua jääkaapissa 1 - 2 vrk.
  4. Pyyhi kalan pinta. Leikkaa ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.
  5. Piparjuurikastike

  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa.
Vinkki

Vinkki

Piparjuurikastike sopii hyvin myös kylmä- tai lämminsavulohen, kalkkunan sekä paahtopaistin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
8,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.