Graavattu piparjuurilohi

Graavattu piparjuurilohi

Graavilohi kuuluu monien arki- ja juhlapöytiin olennaisena osana. Piparjuurella maustettu graavilohi tuo tarjoiluun uuden säväyksen. Piparjuuri mielletään usein lihan mausteeksi, mutta se sopii erinomaisesti myös kaloille.

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g
lohifileetä
2 ½ rkl
merisuolaa
1 ½ rkl
sokeria
n. 1 dl (50 g)
piparjuurta hienoksi raastettuna
n. 5 vartta
tuoretta tilliä

Piparjuurikastike

1 prk (200 g)
1 rkl
piparjuurta hienoksi raastettuna
3 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Huuhdo lohi. Poista tarvittaessa ruodot ja evät.
  2. Sekoita suola ja sokeri. Ripota seos kalan pinnalle. Lisää piparjuuriraaste ja tilli varsineen kalan päälle.
  3. Kääri leivinpaperiin. Laita vielä muovipussiin. Laita kevyt paino kalan päälle. Anna graavautua jääkaapissa 1 - 2 vrk.
  4. Pyyhi kalan pinta. Leikkaa ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.
  5. Piparjuurikastike

  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa.

Vinkki

* Piparjuurikastike sopii hyvin myös kylmä- tai lämminsavulohen, kalkkunan sekä paahtopaistin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
7,9 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›