Graavilohi-tartarleivät

Graavilohi-tartarleivät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Graavilohi-tartarleivät

Graavilohi-tartarleivät

Saaristolaisleipä sopii mainiosti lohitartarin suolaisen hapokkaaseen makuun. Katso myös tarjoiluvinkki ohjeen lopusta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
66 arvostelua

Ainekset20 leipää

20 leipää
20 viipaletta (500 g)
saaristolaisleipää , esim. Maalahden limppua
100 g

Lohitartar

1 pkt (150 g)
graavattua kirjolohifileetä
1 (100 g)
punasipuli
1 pieni (135 g)
hapahko omena , esim. Granny Smith
1 ½ rkl
Dijon-sinappia
1 tl
sitruunapippuria
1 ½ prk (à 150 g)
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa ohuista leipäviipaleista tummat reunat pois. Voitele leivät voilla.
  2. Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli. (Jos punasipuli on väkevän makuista, huuhdo se lävikössä kylmällä, juoksevalla vedellä. Valuta hyvin.) Leikkaa kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki lohitartarin ainekset. Tarkista maku.
  3. Lusikoi seosta leiville. Lisää koristeeksi hiukan tilliä.
  4. Tarjoa kahvi- tai teepöydässä tai glögin kera. Alkupalana ne voi jättää isommiksi ja koristella salaatinlehdillä. Suupalan kokoisiksi tehdyt leivät sopivat hyvin cocktailpaloiksi.
Vinkki

Vinkki

Tarjoa lohitartaria alkuruoaksi myös näin: laita lohitartar pieniin annosmaljoihin. Koristele voissa paistetuilla saaristolaisleipäkuutioilla ja tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
236 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.