Graavilohi-tartarleivät

Graavilohi-tartarleivät

30 min
helppo
221 kcal / 100g
4
1

Saaristolaisleipä sopii mainiosti lohitartarin suolaisen hapokkaaseen makuun. Katso erilaisia tarjoiluvinkkejä ohjeen lopusta.

Ainekset

20 leipää
20 viipaletta (500 g)
saaristolaisleipää , esim. Maalahden limppua
100 g

Lohitartar

1 pkt (150 g)
graavattua kirjolohifileetä
1 (100 g)
punasipuli
1 pieni (135 g)
hapahko omena , esim. Granny Smith
1 - 1 1/2 rkl
Dijon-sinappia
1 tl
sitruunapippuria
1 prk (200 g)
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna

Ohje

  1. Leikkaa ohuista leipäviipaleista tummat reunat pois. Voitele leivät voilla.
  2. Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli. (Jos punasipuli on väkevän makuista, huuhdo se lävikössä kylmällä, juoksevalla vedellä. Valuta hyvin.) Leikkaa kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki lohitartarin ainekset. Tarkista maku.
  3. Lusikoi seosta leiville. Lisää koristeeksi hiukan tilliä.
  4. Tarjoa kahvi- tai teepöydässä tai glögin kera. Alkupalana ne voi jättää isommiksi ja koristella salaatinlehdillä. Suupalan kokoisiksi tehdyt leivät sopivat hyvin cocktailpaloiksi.

Vinkki

* Tarjoa lohitartaria alkuruoaksi myös näin: laita lohitartar pieniin annosmaljoihin. Koristele voissa paistetuilla saaristolaisleipäkuutioilla ja tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
12 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)