Mustikkagraavattu lohi

Mustikkagraavattu lohi

12 h 10 min
keskitaso
152 kcal / 100g
1
0

Mustikan mehu värjää ja maustaa graavilohen juhla-asuun. Tarjoa mustikkagraavattua lohta sellaisenaan noutopöydässä tai salaatissa tai valmista siitä pieniä suupalaleipiä illanistujaisiin.

Ainekset

1 filee
1 (800 g)
kirjolohifilee
2 ½ rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sokeria
mustapippuria myllystä
200 g
pakastemustikoita

Lisäksi

1 prk (150 g)
1
sitruunan kuori
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Aseta kirjolohifilee ison tuorekelmupalan päälle. Poista fileestä tarvittaessa ruodot.
  2. Ripottele pinnalle tasaisesti suola ja sokeri. Rouhi myllystä pippuria. Levitä hiukan sulaneet mustikat fileen pinnalle.
  3. Kääri kala kelmuun tiiviisti. Painele mustikoita hiukan, jotta ne mehustuvat kalan pinnalle.
  4. Kääri kala vielä tiiviisti folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  5. Poista kalan pinnalta ylimääräinen mustikka. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  6. Mausta crème fraîche raastetulla sitruunan kuorella, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita kuohkeaksi.
  7. Tarjoa mustikkagraavattua lohta crème fraîchen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
152 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Suola
1,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
104 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)