Graavilohi

Graavilohi
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Graavilohi

Graavilohi on helppo valmistaa. Muistathan kuitenkin valmistaa sen 1-2 vrk ennen tarjoilua. Rucola-sinappikastike toimii hyvänä kastikkeena graavilohelle ja sen kanssa tarjottaville muille lisukkeille.

Valmistusaika

Työaika
15 min
tekeytyminen
23 h
Yhteensä
23 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
55 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
800 g
lohifileetä
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
n. 5 vartta
tuoretta tilliä

Rucola-sinappikastike

1 prk (200 g)
1 dl
rucolaa hienonnettuna
2 rkl
Dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa
½ tl
sitruunamehua

Ohje

  1. Lohen graavaus

  2. Huuhdo lohi. Poista tarvittaessa ruodot ja evät.
  3. Sekoita suola ja sokeri. Ripota seos kalan pinnalle. Lisää tilli varsineen kalan päälle.
  4. Kääri leivinpaperiin. Laita vielä muovipussiin. Laita kevyt paino kalan päälle. Anna graavautua jääkaapissa 1 - 2 vrk.
  5. Pyyhi kalan pinta. Leikkaa ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.
  6. Kastike

  7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa peitettynä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
3,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.