Graavilohi

Graavilohi

23 h 15 min
helppo
146 kcal / 100g
1
7

Graavilohi on helppo valmistaa. Muistathan kuitenkin valmistaa sen 1-2 vrk ennen tarjoilua. Rucola-sinappikastike toimii hyvänä kastikkeena graavilohelle ja sen kanssa tarjottaville muille lisukkeille.

Ainekset

6 annosta
400 g
lohifileetä
2 ½ rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sokeria
n. 5 vartta
tuoretta tilliä

Rucola-sinappikastike

1 prk (200 g)
1 dl
rucolaa hienonnettuna
2 rkl
Dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa
½ tl
sitruunamehua

Ohje

  1. Huuhdo lohi. Poista tarvittaessa ruodot ja evät.
  2. Sekoita suola ja sokeri. Ripota seos kalan pinnalle. Lisää tilli varsineen kalan päälle.
  3. Kääri leivinpaperiin. Laita vielä muovipussiin. Laita kevyt paino kalan päälle. Anna graavautua jääkaapissa 1 - 2 vrk.
  4. Pyyhi kalan pinta. Leikkaa ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.
  5. Kastike

  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa peitettynä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Suola
7,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

Nimetön12.9.2017 kello 9:15
Ei se suolan määrä (itse hieron kalan karkeaan suolaan, niin paljon suolaa kun pysyy) vaan se ajoitus! 1-2 vrk. suolassa niinkuin suositeltiin, keskikokoiselle lohelle 36 tuntia. Sitten paperipyyhkeellä kala kuivaksi ja mitä ei syödä parin päivän sisään niin ei muuta kun pakkaseen josta sen saa nopeasti pöytään tarpeen vaatiessa, eikä pakastimessa suolaannu lisää.
Nimetön21.6.2017 kello 8:18
Great recipe! Your photo and its’ source have been featured on the World Food Guide website: http://worldfood.guide/dish/graavilohi/
Nimetön2.5.2016 kello 8:32
Tulikohan katottua ruokalusikalliset deseiksi... ei tuolla suolan määrällä pitäis tönkköä tulla.