Graavilohi

Graavilohi

Graavilohi on helppo valmistaa. Muistathan kuitenkin valmistaa sen 1-2 vrk ennen tarjoilua. Rucola-sinappikastike toimii hyvänä kastikkeena graavilohelle ja sen kanssa tarjottaville muille lisukkeille.

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g
lohifileetä
2 ½ rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sokeria
n. 5 vartta
tuoretta tilliä

Rucola-sinappikastike

1 prk (200 g)
1 dl
rucolaa hienonnettuna
2 rkl
Dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa
½ tl
sitruunamehua

Ohje

  1. Huuhdo lohi. Poista tarvittaessa ruodot ja evät.
  2. Sekoita suola ja sokeri. Ripota seos kalan pinnalle. Lisää tilli varsineen kalan päälle.
  3. Kääri leivinpaperiin. Laita vielä muovipussiin. Laita kevyt paino kalan päälle. Anna graavautua jääkaapissa 1 - 2 vrk.
  4. Pyyhi kalan pinta. Leikkaa ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi.
  5. Kastike

  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa peitettynä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
7,6 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)