Konjakkisuolattu lohi ja sinappikastike

Konjakkisuolattu lohi ja sinappikastike
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Konjakkisuolattu lohi ja sinappikastike

Konjakkisuolattu lohi ja sinappikastike

Konjakki antaa graavikalalle hienostuneen aromin peittämättä kuitenkaan kalan omaa makua. Tällä ohjeella valmistat juhlavan pöydän graavilohen.

Valmistusaika

Työaika
25 min
tekeytyminen
23 h
Yhteensä
23 h 25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset40 annosta

40 annosta
1 kg (1 - 2)
lohifileetä
3 rkl
konjakkia
1 rkl
sokeria
2 rkl
suolaa
1 rkl
valkopippuria rouhittuna
nippu
tilliä

Sinappikastike

2 prk (à 200 g)
4 rkl
sinappia
2 rkl
sokeria
1 ½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
2 rkl
sitruunamehua
3 dl
tilliä hienonnettuna

Ohje

  1. Poista fileestä ruodot ja ylimääräinen rasva.
  2. Voitele kalafilee(t) konjakilla. Hiero sokeri ja suola kalan pintaan. Levitä pinnalle pippuri ja hienonnettu tilli.
  3. Mikäli valmistat kaksi pienempää filettä, aseta ne vastakkain. Kääri kala leivinpaperiin ja aseta päälle paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 2 - 3 vrk.
  4. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi.
  5. Valmista kastike: Lisää kermaviilin joukkoon mausteet. Sekoita. Tarkista maku. Tarjoa lohen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
3,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›