Konjakkisuolattu lohi ja sinappikastike

Konjakkisuolattu lohi ja sinappikastike

23 h 25 min
helppo
160 kcal / 100g
2
2

Konjakki antaa graavikalalle hienostuneen aromin peittämättä kuitenkaan kalan omaa makua. Tällä ohjeella valmistat juhlavan pöydän graavilohen.

Ainekset

40 annosta
1 kg (1 - 2)
lohifileetä
3 rkl
konjakkia
1 rkl
sokeria
2 rkl
suolaa
1 rkl
valkopippuria rouhittuna
nippu
tilliä

Sinappikastike

2 prk (à 200 g)
4 rkl
sinappia
2 rkl
sokeria
1 ½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
2 rkl
sitruunamehua
3 dl
tilliä hienonnettuna

Ohje

  1. Poista fileestä ruodot ja ylimääräinen rasva.
  2. Voitele kalafilee(t) konjakilla. Hiero sokeri ja suola kalan pintaan. Levitä pinnalle pippuri ja hienonnettu tilli.
  3. Mikäli valmistat kaksi pienempää filettä, aseta ne vastakkain. Kääri kala leivinpaperiin ja aseta päälle paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 2 - 3 vrk.
  4. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi.
  5. Valmista kastike: Lisää kermaviilin joukkoon mausteet. Sekoita. Tarkista maku. Tarjoa lohen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
160 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
10 g
Suola
3,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)