Lipeäkalan kastike

Lipeäkalan kastike

15 min
helppo
151 kcal / 100g
2
2

Valkokastike on kaikessa yksinkertaisuudessa omiaan lipeäkalan kanssa tarjottuna. Ohjeesta tulee kastiketta reilusti, koska jouluruokaa syö yleensä isompi väki tai sitä syödään useamman kerran. Ohje on toki helppo halutessaan puolittaa.

Ainekset

8 annosta
100 g
1 dl
vehnäjauhoja
8 dl
Valio täysmaitoa
¾ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua maustepippuria

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa samalla sekoittaen.
  2. Lisää maitoa kolmessa - neljässä erässä ja sekoita kierrevatkaimella aina samalla huolellisesti, että kastike on tasaista.
  3. Keitä pari minuuttia samalla pohjasta sekoittaen. Mausta suolalla. Ripottele maustepippuri tai muskottipähkinä lipeäkalan pintaan tai mausta sillä kastike
  4. Tarjoa kastike lipeäkalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
11 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioIlona Koekeittiöltä8.2.2016 kello 12:20
Hei! Kiitos ihanasta palautteesta. Hienoa, että lipeäkala maistui kastikkeen kera niin lapsille kuin aikuisillekin.
Nimetön27.1.2016 kello 22:48
Toimii! Tein ekan kerran valkokastiketta lipeäkalalle ja mietin että ei onnistu kuten äidillä... Vaan onnistui! 4 aikuista ja 4 lasta mussuttivat 3 kiloa lipeäkalaa kerralla loppuun, se ei olisi onnistunut ilman kunnon kastiketta!