Lipeäkalan kastike

Lipeäkalan kastike

Valkokastike on kaikessa yksinkertaisuudessa omiaan lipeäkalan kanssa tarjottuna. Ohjeesta tulee kastiketta reilusti, koska jouluruokaa syö yleensä isompi väki tai sitä syödään useamman kerran. Ohje on toki helppo halutessaan puolittaa.

15 min
helppo
151 kcal / 100g
2
3

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g
1 dl
vehnäjauhoja
8 dl
Valio täysmaitoa

tai 8 dlValio Kiehu® maitojuomaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua maustepippuria

tai 0.5 tlmuskottipähkinää

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa samalla sekoittaen.
  2. Lisää maitoa kolmessa - neljässä erässä ja sekoita kierrevatkaimella aina samalla huolellisesti, että kastike on tasaista.
  3. Keitä pari minuuttia samalla pohjasta sekoittaen. Mausta suolalla. Ripottele maustepippuri tai muskottipähkinä lipeäkalan pintaan tai mausta sillä kastike
  4. Tarjoa kastike lipeäkalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)