Lipeäkalan kastike

Lipeäkalan kastike
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lipeäkalan kastike

Lipeäkalan kastike

Valkokastike on kaikessa yksinkertaisuudessa omiaan lipeäkalan kanssa tarjottuna. Ohjeesta tulee kastiketta reilusti, koska jouluruokaa syö yleensä isompi väki tai sitä syödään useamman kerran. Ohje on toki helppo halutessaan puolittaa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g
1 dl
vehnäjauhoja
8 dl
Valio täysmaitoa

tai 8 dlValio Kiehu® maitojuomaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua maustepippuria

tai 0.5 tlmuskottipähkinää

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa samalla sekoittaen.
  2. Lisää maitoa kolmessa - neljässä erässä ja sekoita kierrevatkaimella aina samalla huolellisesti, että kastike on tasaista.
  3. Keitä pari minuuttia samalla pohjasta sekoittaen. Mausta suolalla. Ripottele maustepippuri tai muskottipähkinä lipeäkalan pintaan tai mausta sillä kastike
  4. Tarjoa kastike lipeäkalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›