Yön yli puuro

Yön yli puuro
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Yön yli puuro

Yön yli puuro

Valmista tuorepuuro koko perheelle tekemällä isompi annos kerralla kulhoon! Valitse mansikka-chiapuuro tai hauska, porkkanan värittämä porkkana-pellavapuuro, jotka saa myös gluteenittomiksi. Edellisenä iltana tehty puuro on mainio aamupala ja puuron loppu maistuu kotiin tuleville koululaisille välipalana.

Valmistusaika

Työaika
10 min
tekeytyminen
8 h
Yhteensä
8 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Mansikka-chiapuuro tuorepuuro

200 g
pakastemansikoita , kotimaisia
2 rkl
sokeria
3 dl (isoja)
kaurahiutaleita

tai 3 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl
chia-siemeniä
1 prk (200 g)
2 ½ dl
½ dl
vettä

tai dlValio Luomu™ maitoa

Porkkana-pellavapuuro tuorepuuro

1 (100 g)
porkkana
1 rkl
pellavansiemeniä
3 dl (isoja)
kaurahiutaleita

tai 3 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl
fariinisokeria
1 prk (200 g)
2 dl
2 dl
( jauhettua kanelia )

Ohje

  1. Jos valmistat ohjeen gluteenittomana, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.
  2. Mansikka-chiapuuro: Laita jäiset mansikat ja sokeri kulhoon. Sulata mikrossa. Painele mansikoiden rakenne rikki haarukalla. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin.
  3. Porkkana-pellavapuuro: Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Ripottele pinnalle halutessasi hieman kanelia ennen tarjoilua.
  4. Anna puuron tekeytyä yön yli. Tarjoa sellaisenaan aamu-, väli- tai iltapalana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.