Siirry sisältöön

Puurot

Helppo marjatuorepuuro aloittaa aamun lempeästi ja nopeasti – teet sen vain viidessä minuutissa! Kokeile tuorepuuroa lasissa tai jyvillä ja pähkinöillä ryyditettynä. Marjainen tuorepuuro vaatii enemmän aikaa valmistaa, mutta on odottamisen arvoinen. Klassinen kaurapuuro saa lisämakua, kun tuunaat puuron marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai kookoslastuilla. Perinteinen vispipuuro syntyy vartissa, uuniohrapuuro hautuu muutaman tunnin.

Voit myös kokeilla ohrapuurosta omenaista versiota tai chiapuuroa, joka ei sisällä viljaa ollenkaan. Chiapuuro sopii vähähiilihydraattiseen ruokavalioon, ja sen voi tarjoilla yksinkertaisimmillaan voisilmän kera. Baked oats eli paistettu aamupuuro muistuttaa kakkutaikinaa, ja sen makua voi varioida maustamalla sitä kaakaojauheella tai lisäämällä taikinan joukkoon pähkinärouhetta.

Suklaapuuro maistuu vaikka jälkiruoaksi, kun taas riisipuuro on rakastettu klassikko. Uunissa riisipuuro kypsyy ilman vahtimista. Joulun aikaan uuniriisipuuro maustetaan kardemummalla ja valmiin puuron kanssa tarjoillaan hunajaista omena-pähkinälisäkettä. Riisipuuro onnistuu myös vegaanisesti. Jos haluat gluteenitonta puuroa, kannattaa kokeilla tattaripuuroa. Resepteistämme löydät pari erilaista tattaripuuroreseptiä.

Viljasta saa monenlaista hyvää, katso kaikki herkulliset puuroreseptit!

67 reseptiä

Search