Omenavispipuuro

Omenavispipuuro
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Omenavispipuuro

Omenavispipuuro

Hyödynnä oman sadon tai kaupan valikoiman hapahkot omenat ja valmista niistä täyteläinen omenavispipuuro. Omenavispipuuro on monikäyttöinen, sillä se on valmis nautittavaksi välipalana sellaisenaan tai maidon kera. Jälkiruoaksi se taittuu esim. kanelikreemin kanssa nautittuna.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jääkaapissa
3 h
Yhteensä
3 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
8 dl
vettä
1 dl
sokeria
¾ tl
suolaa
600 g
hapahkoa omenaa
2 dl
mannasuurimoita
2 dl

Tarjoiluvaihtoehtoja

Ohje

  1. Mittaa vesi, sokeri ja suola kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Raasta sillä aikaa kuoritut omenat raastimen isolla raastinterällä.
  2. Vatkaa kiehuvaan nesteeseen mannasuurimot. Lisää omenaraaste.
  3. Kypsennä välillä sekoitellen 5 min. Lisää vajaa puolet kermasta ja jatka kypsennystä 5 min tai kunnes kypsää.
  4. Jäähdytä puuro, nosta jääkaappiin ja anna viilentyä jääkaappikylmäksi. Lisää loppu kerma. Vaahdota kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Tarjoa jälkiruokana kanelikreemin kanssa. Maistuu myös välipalana sellaisenaan tai maidon kanssa nautittuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
92 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.