Siirry sisältöön
Omenainen uuniriisipuuro

Omenainen uuniriisipuuro

Uunissa riisipuuro kypsyy ilman vahtimista. Joulun aikaan uuniriisipuuro maustetaan kardemummalla ja valmiin puuron kanssa tarjoillaan hunajaista omena-pähkinälisäkettä.

Omenainen uuniriisipuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tarjoiluun

  • 2 omenaa
  • 130 g pähkinöitä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Mittaa ainekset 2 litran voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunin ala-/ keskiosassa 175 asteessa 1 h 20 min.
  2. Sekoita 2 -3 kertaa kypsennyksen ensimmäisen tunnin aikana. Anna puuron vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.
  3. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutioiden joukkoon kuivalla pannulla paahdetut pähkinät sekä hunaja. Tarjoile puuron kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 123 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 14,1 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search