Omenainen uuniriisipuuro

Omenainen uuniriisipuuro
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Omenainen uuniriisipuuro

Omenainen uuniriisipuuro

Uunissa riisipuuro kypsyy ilman vahtimista. Joulun aikaan uuniriisipuuro maustetaan kardemummalla ja valmiin puuron kanssa tarjoillaan hunajaista omena-pähkinälisäkettä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
tekeytyminen
10 min
Valmistusajat yhteensä
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 ½ l
2 ¾ dl
puuroriisiä
1 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa

Tarjoiluun

2
omenaa
2 dl
pähkinöitä
2 rkl
juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Mittaa ainekset 2 litran voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunin ala-/ keskiosassa 175 asteessa 1 h 20 min.
  2. Sekoita 2 -3 kertaa kypsennyksen ensimmäisen tunnin aikana. Anna puuron vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.
  3. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutioiden joukkoon kuivalla pannulla paahdetut pähkinät sekä hunaja. Tarjoile puuron kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
129 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›