Hyppää sisältöön
Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro

Maitopohjaiset puurot valmistuvat uunissa kätevästi ilman pohjaanpalamisen vaaraa. Uuniriisipuuro maistuu marjakeiton, maidon ja voinokareen kera.

Uuniriisipuuro

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ l
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2¾ dl puuroriisiä
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • 0 kg
    Valio mustikkakeittoa
    Valio mustikkakeitto valmistetaan perinteisellä reseptillä metsämustikoista. Nauti välipalaksi kylmänä tai lämmitettynä. Valio marjakeitot maistuvat sellaisenaan,…
    Valio mustikkakeitto 1 kg

Ohje

  1. Mittaa ainekset 2 litran voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa 1 t 20 min.
  2. Sekoita 2 -3 kertaa kypsennyksen ensimmäisen tunnin aikana. Anna puuron vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.
  3. Tarjoa mustikkakeiton tai maidon, sokerin ja kanelin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 14,3 g
Rasva 1,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio mustikkakeittoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi