Helppo riisipuuro maitojauheesta

Helppo riisipuuro maitojauheesta

Riisipuuron voi tehdä kätevästi myös maitojauhetta käyttäen. Riisit kypsennetään ensin vedessä. Lopuksi kypsiin riiseihin lisätään maitojauhe ja kuumennetaan puuro nopeasti kiehuvaksi. Helppoa ja herkullista!

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 l
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 ½ dl
½ tl
suolaa
2 - 3 rkl

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. paksupohjaisessa teräskattilassa. Lisää riisit. Anna kiehua ilman kantta, kunnes riisit ovat kypsiä (15 - 20 min) ja vesi on imeytynyt niihin. Sekoita välillä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos vesi alkaa kiehua kuiviin, mutta riisit eivät vielä ole kypsiä (riippuu kattilan laakeudesta).
  2. Ripottele maitojauhe kattilaan, sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita samalla puulastalla pohjasta. Nosta pois levyltä ja peitä kattila kannella. Anna hautua vielä kannen alla 10 min. Lisää suola ja voi, sekoita.
  3. Tarjoa riisipuuro esim. Valio mustikkakeiton tai maidon, kanelin ja sokerin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
89 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Kalsium
86 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›