
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 l vettä
- 2 dl puuroriisiä
-
1½ dl
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- ½ tl suolaa
-
2-3 rkl (30 g)
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. paksupohjaisessa teräskattilassa. Lisää riisit. Anna kiehua ilman kantta, kunnes riisit ovat kypsiä (15 - 20 min) ja vesi on imeytynyt niihin. Sekoita välillä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos vesi alkaa kiehua kuiviin, mutta riisit eivät vielä ole kypsiä (riippuu kattilan laakeudesta).
- Ripottele maitojauhe kattilaan, sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita samalla puulastalla pohjasta. Nosta pois levyltä ja peitä kattila kannella. Anna hautua vielä kannen alla 10 min. Lisää suola ja voi, sekoita.
- Tarjoa riisipuuro esim. Valio mustikkakeiton tai maidon, kanelin ja sokerin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
80 kcal
Proteiini
2,5 g
Hiilihydraatti
12,7 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa