Riisipuuro vesihaudekattilassa & mustikkakeitto

Riisipuuro vesihaudekattilassa & mustikkakeitto

1 h 20 min
helppo
108 kcal / 100g
1
0

Riisipuuro valmistuu vesihaudekattilan lempeässä lämmössä helposti. Tarjoa riisipuuroa aamu-tai välipalana, pääruokana tai jälkiruokana.

Ainekset

5 annosta
1 l
1 ¾ dl
puuroriisiä
n. 3/4 tl
suolaa

Tarjoiluun

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi vesihaudekattilan alaosassa. Kaada puuro-osaan maito ja nosta se kiehuvan vesi-hauteen päälle. Kuumenna, kunnes maito on 50 - 60 asteista eli höyryävän kuumaa. Lisää suurimot.
  2. Keitä puuroa kannen alla. Sekoita välillä. Keitä, kunnes suurimot ovat kypsiä ja puuro on saonnut, 1 - 1 t 15 min. Tarkista välillä, että alaosassa on kiehuvaa vettä.
  3. Lisää suola valmiiseen puuroon.
  4. Tarjoa mustikkakeiton tai maidon kera. Kokeile myös muita marjakeittomakuja, esim. Valio mansikka- tai vadelmakeittoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
105 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)