Siirry sisältöön
Riisipuuro vesihaudekattilassa & mustikkakeitto

Riisipuuro vesihaudekattilassa & mustikkakeitto

Riisipuuro valmistuu vesihaudekattilan lempeässä lämmössä helposti. Tarjoa riisipuuroa aamu-tai välipalana, pääruokana tai jälkiruokana.

Riisipuuro vesihaudekattilassa & mustikkakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tarjoiluun


Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi vesihaudekattilan alaosassa. Kaada puuro-osaan maito ja nosta se kiehuvan vesi-hauteen päälle. Kuumenna, kunnes maito on 50 - 60 asteista eli höyryävän kuumaa. Lisää suurimot.
  2. Keitä puuroa kannen alla. Sekoita välillä. Keitä, kunnes suurimot ovat kypsiä ja puuro on saonnut, 1 - 1 t 15 min. Tarkista välillä, että alaosassa on kiehuvaa vettä.
  3. Lisää suola valmiiseen puuroon.
  4. Tarjoa mustikkakeiton tai maidon kera. Kokeile myös muita marjakeittomakuja, esim. Valio mansikka- tai vadelmakeittoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 104 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 13,8 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio mustikkakeittoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search