Siirry sisältöön
Vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro keitetään täyteläiseen kaurajuomaan. Puuro valmistuu vaivatta sillä se ei pala helposti pohjaan. Joulun aikaan joukkoon lisätään manteli ja tarjoillaan luumu-rusinakeiton kanssa.

Vegaaninen riisipuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l
    Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaa
    Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta…
    Oddlygood® Barista kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • 600 g Valio luumu-rusinakeittoa

Ohje

  1. Kiehauta 2 dl vettä ja riisi kattilassa. Keitä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin, n. 3 - 5 min.
  2. Lisää Oddlygood kaurajuoma ja suola. Kypsennä n. 40 min. Nosta liedeltä ja anna puuron vetäytyä 5 - 10 min. Kaurajuomasta valmistettu puuro on väriltään rusehtavaa.
  3. Jos tarjoat puuron joulupuurona, lisää joukkoon manteli.
  4. Tarjoa luumurusinakeiton kanssa.

Vinkki

Puuro toimii myös riisipiirakoiden täytteenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 59 kcal
Proteiini 1,1 g
Hiilihydraatti 9,9 g
Rasva 1,6 g
Tyydyttynyt rasva 0,2 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search