Haudutettu riisipuuro

Haudutettu riisipuuro

1 h 15 min
helppo
81 kcal / 100g
2
5

Kokeile tätä vaivattomampaa tapaa tehdä riisipuuroa! Näin riisipuuron keittäminen ei sido sinua pitkäksi aikaa lieden ääreen kun haudutus hoitaa suurimman osan valmistusajasta.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
Valio Eila® maitojuomaa 3%
tai Valio täysmaitoa
n. 1/2 tl
suolaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon). Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min
  2. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan. Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä.
  3. Anna hautua kypsäksi lieden lämmössä, n. 45 min.
  4. Lisää suola, sekoita ja kuumenna ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa riisipuuro maidon, kanelin ja sokerin tai esim.Valio mustikkakeiton kanssa.

Vinkki

* Tällä valmistustavalla puuro ei pala pohjaan ja riisit säilyvät kokonaisina. Lisäksi keittäminen ei sido sinua yhtä pitkäksi aikaa lieden ääreen kuin perinteisellä tavalla riisipuuroa valmistettaessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
2 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
89 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)