Haudutettu riisipuuro

Haudutettu riisipuuro

1 h 15 min
helppo
81 kcal / 100g
2
3

Kokeile tätä vaivattomampaa tapaa tehdä riisipuuroa! Näin riisipuuron keittäminen ei sido sinua pitkäksi aikaa lieden ääreen kun haudutus hoitaa suurimman osan valmistusajasta.

Ainekset

4 annosta
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
n. 1/2 tl
suolaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon). Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min
  2. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan. Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä.
  3. Anna hautua kypsäksi lieden lämmössä, n. 45 min.
  4. Lisää suola, sekoita ja kuumenna ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa riisipuuro maidon, kanelin ja sokerin tai esim.Valio mustikkakeiton kanssa.

Vinkki

* Tällä valmistustavalla puuro ei pala pohjaan ja riisit säilyvät kokonaisina. Lisäksi keittäminen ei sido sinua yhtä pitkäksi aikaa lieden ääreen kuin perinteisellä tavalla riisipuuroa valmistettaessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
2 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
89 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön3.12.2017 kello 23:46
Tuolle toiselle nimettömälle höpöhöpö. Kun sillä lämmöllä pitää ja sekoittaa niin siitä tulee mössöä, menee riisin rakenne kokonaan rikki. Ohje on mainio ja samoin tehnyt yli 30v. Ei tarvitse hyvpätä 10min välein vahtaamassa vaan voi tehdä rauhassa muita askareita sillä välin.
Nimetön21.11.2017 kello 17:57
Tuli valmista ja maukasta, luumu/rusinakeiton kanssa.
Nimetön7.7.2016 kello 22:06
Näin olen tehnyt riisipuuron aina, mikä tässä on uutta? Ensin kiehautetaan vesi, sitten lisätään riisit ja keitetään kuultaviksi. Vesikin on jo miltei haihtunut, kun lisään maidon kahdessa tai kolmessa erässä. Saatan kiehuvaksi ja laitan levyn ykköselle tai kakkoselle. Annan olla levyllä 45 minuuttia, käyn noin kymmenen minuutin välein katsomassa, että pikkuisen pulputtaa ja sekoitan, kun riisit painuvat pohjaan. Sitten suola ja pois levyltä. Syön, kun on jäähtynyt syötäväksi, eli hautuu kannen alla vielä vähän. En kyllä usko, että tulee kovin hyvää ilman sekoittamista ja pientä lämpöä... Riisipussin kyljessäkin on hauduttamisaika vain 35 min. Riisit ovat silloin vielä kovia ja kokonaisia, ei kunnon puuroa. Sekoittamalla saadaan sakea rakenne, kun jyvät vähän hioutuvat kulmistaan. Tietotaito taitaa kadota...