Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Haudutettu riisipuuro

Kokeile tätä vaivattomampaa tapaa tehdä riisipuuroa! Näin riisipuuron keittäminen ei sido sinua pitkäksi aikaa lieden ääreen kun haudutus hoitaa suurimman osan valmistusajasta.

Haudutettu riisipuuro
Haudutettu riisipuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon). Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min
  2. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan. Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä.
  3. Anna hautua kypsäksi lieden lämmössä, n. 45 min.
  4. Lisää suola, sekoita ja kuumenna ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa riisipuuro maidon, kanelin ja sokerin tai esim.Valio mustikkakeiton kanssa.

Vinkki

Tällä valmistustavalla puuro ei pala pohjaan ja riisit säilyvät kokonaisina. Lisäksi keittäminen ei sido sinua yhtä pitkäksi aikaa lieden ääreen kuin perinteisellä tavalla riisipuuroa valmistettaessa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 80 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 11,6 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search