Vatkattu kuningatar-ruispuuro

Vatkattu kuningatar-ruispuuro
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vatkattu kuningatar-ruispuuro

Vatkattu kuningatar-ruispuuro

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Kuningatar-ruispuurossa maistuu mustikka ja vadelma. Se vatkataan kuohkeaksi vispipuuron tavoin ja nautitaan aamu tai välipalaksi.

Valmistusaika

Työaika
1 min
jäähdytys
4 h
Yhteensä
4 h 1 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 l
vettä
100 g
mustikoita
3 dl
ruisjauhoja
100 g
vadelmia
½ dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria

Tarjoiluun

1 prk (200 g)

TAI (vegaaninen ja maidoton vaihtoehto)

4 dl

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja mustikat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot.
  2. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on n. 45 min.
  3. Lisää vadelmat puuron joukkoon (,jos käytät ulkomaisia marjoja jatka kypsentämistä vielä 3 min). Mausta suolalla, sokerilla ja vaniljasokerilla.
  4. Jäähdytä puuro hyvin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös vatkaamatta.
  5. Annostele puuro lautaselle ja lisää pinnalle pari lusikallista Valio maustettua rahkaa kuningatar tai tarjoa Valio Oddlygood® kaurajuoman kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
67 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›