Siirry sisältöön
Vatkattu kuningatar-ruispuuro

Vatkattu kuningatar-ruispuuro

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Kuningatar-ruispuurossa maistuu mustikka ja vadelma. Se vatkataan kuohkeaksi vispipuuron tavoin ja nautitaan aamu tai välipalaksi.

Vatkattu kuningatar-ruispuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vettä
  • 100 g mustikoita
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 100 g vadelmia
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun

TAI (vegaaninen ja maidoton vaihtoehto)


Ohje

  1. Kiehauta vesi ja mustikat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot.
  2. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on n. 45 min.
  3. Lisää vadelmat puuron joukkoon (,jos käytät ulkomaisia marjoja jatka kypsentämistä vielä 3 min). Mausta suolalla, sokerilla ja vaniljasokerilla.
  4. Jäähdytä puuro hyvin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös vatkaamatta.
  5. Annostele puuro lautaselle ja lisää pinnalle pari lusikallista dreamya ja tarjoa Valio Oddlygood® kaurajuoman kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 66 kcal
Proteiini 1,4 g
Hiilihydraatti 11,2 g
Rasva 1,2 g
Tyydyttynyt rasva 0,6 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search